ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ево када стиже снег у Србију

Крајем следеће недеље уз даље захлађење у брдско-планинским пределима региона могло би да дође до снега, најавио је метеоролог Марко Чубрило.

Метеоролог је у својој најновијој прогнози најавио да после данашњег олујног налета, од средине недеље полако али сигурно улазимо у другачији тип времена која ће све више личити на касно јесење.

„У понедељак променљиво облачно, понегде уз пролазну кишу и релативно топло. Југозападни ветар у даљем слабљењу и у окретају на западни и северозападни смер. Дневни максимум од +14 до +21 степен Целзијуса“.

У уторак пре подне углавном суво, затим се очекује наоблачење које ће условити појаву кише, а на југу може бити и гмљавинских пљускова. Падвине неће бити овако интензивне и неће им претходити олујан јужни ветар.

„У ноћи ка среди и у среду током већег дела дана над средишњим, јужним и југоисточним пределима облачно и хладније уз кишу, док ће на северу и западу бити облачно уз појаву слабе кише понегде. Почеће да дува слаб до умерен, северозападни ветар доносећи захлађење тако да ће се у среду максимуми кретати од +8 до +16 степени Целзијуса“, истакао је метеоролог и додао:

„У четвртак после хладног, местимично и магловитог јутра током дана мало до умерено облачно и углавном суво уз слаб ветар, док ће дневни максимум бити сличан оном у среду“.
Како је навео, петак доноси краће отопљење али се после подне очекује ново, јаче, погоршање које ће нас вероватно пратити и за следећи викенд.

Око овог датума се симулира даље, јаче, захлађење те би се за наредни викенд максимуми могли кретати од +4 до +9 степени Целзијуса, што је испод просека за тај део новембра док би на планинама преко 800мнв било услова за снег.

„Стабилизација и разведравање су могући око 15. новембра али би тада јутра била хладна уз минимуме од -7 до +2 степена Целзијсуа, док би се максимуми кретали од +5 со +10 степени Целзијуса“, навео је Чубрило.

Извор: ГЗС/Б92

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бројни случајеви експлозија упозоравају на то шта никако не смете радити са плинском боцом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вештачка интелигенција у E-commerce бизнису

ОГЛАСНА ТАБЛА