ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ево када почиње пријава за 10.000 динара

Пријава деце млађе од 16 година за новчану помоћ државе од 10.000 динара почеће 20. августа и трајаће до 20. септембра, изјавио је данас потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали.

Он је казао да ће ову финансијску помоћ државе која почиње за 10 дана и на коју ће имати право и деца која нису добила помоћ за младе, односно она рођена после 21. новембра 2006, бити исплаћена до 25. септембра, односно најкасније до 1. октобра.

„Пријава ће бити веома једноставна, електронски преко Управе за трезор. Биће потребно исто као и за све досадашње помоћи које смо исплаћивали. Мајке треба да унесу број личне карте, ЈМБГ, име и презиме и број рачуна, односно да се изабере банку у којој се желе да им помоћ буде исплаћена. То не траје више од 40 секунди”, казао је Мали гостујући на телевизији Прва.
Он је нагласио да држава исплатом ове једнокране новчане помоћи деци држављанима Србије, даје подршку родитељима на почетку школске године и показује снагу својих финасија и основе своје економске политике.

Мали је казао је и да ће у ову сврху бити издвојено око 12 милијарди динара из буџета.

Он је подсетио и да је држава прошле године исплатила три једнократне помоћи за младе од 16 до 29 година.

Према ранијим најавама пријава за ову помоћ ће бити могућа и за самохране очеве, који ће осим поменутих података, морати да поднесу и дигитализовану копију правоснажне судске одлуке на основу које се види да сами обављају родитељско право.

Када је реч о старатељима и они ће морати да поднесу дигитализовану копију правоснажне одлуке органа старатељства којом се дете за које се исплаћује новчана помоћ ставља под старатељство, а примаоцима новчане социјалне помоћи 10.000 динара биће аутоматски исплаћено, додао је министар.

Очекује да ће се за ову помоћ пријавити око 1.000.190 деце.

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радник са просечном платом за литар уља ради 25 минута, за веш машину осам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Константан пад производње и прераде кромпира у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току Јавни позив за подстицаје за набавку опреме и механизације у сточарској производњи, подношење захтева до другог октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње исплата једнократне помоћи за 1,1 милион деце у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА