Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Etno samit „Tradicija nova“ od 27. oktobra do 1. novembra

Narodno pozorište Užice u saradnji sa Ansamblom „Kolo“ iz Beograda, a uz podršku Grada Užica, organizuje Etno samit „Tradicija nova“ koji će trajati od 27. oktobra do 1. novembra. Manifestacija okuplja naučnike, teoretičare i praktičare, a ove godine tema će biti samo pevanje sa ciljem da se na jednom mestu okupe članovi profesionalnih ansambala iz regiona.
Otvaranje manifestacije planirano je nastupom grupe Rođenice iz Novog Sada u galeriji Bože Kovačevića na Borovoj glavi, koja će biti zatvorena za javnost. Na platou ispred Narodnog pozorišta 28. oktobra biće emitovan nastup Ansambla narodnih pjesama i plesova Hrvatske „Lado“. Trećeg dana manifestacije u Kulturnom centru Zlatibor publici će biti priređen koncert grupe Trio Gavrovski, broj posetilaca je ograničen.

Direktor Ansambla „Kolo“ Vladimir Dekić i član Gradskog veća Grada Užica Ratko Trmčić

„Pošto igranje podrazumeva dosta igrača na jednom mestu, dok je sa pevanjem i sviranjem drugačije, odlučili smo se da ove godine tema bude pevanje. Stare pesme ćemo predstaviti drugačije. Zato se cela organizacija zove „Tradicija nova“. Predstavljamo umetnost na jedan drugačiji način od onog na koji su svi navikli. Pesma koju smo izabrali je „Zidanje Skadra“ i nju ćemo obraditi na jedan noviji način i to je jedan prostor za usvajanje umetničke slobode“, rekao je direktor Ansambla „Kolo“ Vladimir Dekić.

Kao i prošle godine i ove će na radionici koju vode glumica Vanja Ejdus i rediteljka Tara Manić uz podršku dramaturga Vuka Boškovića, biti gost Divna Marić.

„Ansambl „Kolo“ je drugi put u Užicu, zajedno sa Narodnim pozorištem organizuju ovu manifestaciju. Nadamo se da će sve proći onako kako su organizatori zamislili i da će publika, iako u ograničenom broju, prisustvovati i uživati u ovoj manifestaciji“, istakao je član Gradskog veća Grada Užica Ratko Trmčić.

Stopića pećina 30. oktobra biće domaćin grupi „Vrelo“ i onlajn prikaza nastupa hora iz Hrvatske – Harmonija Disonance. Festival će biti završen vokalnim instrumentalnim koncertom Ansambla „Kolo“, nakon čega će biti emitovan dokumentarni film Ansambla „Lado“, koji su snimili za svojih 70 godina postojanja.

Karte za koncert Ansambla „Kolo“, kao i projekciju filma Ansambla „Lado“ deliće se od danas u 14 časova na biletarnici Narodnog pozorišta, a svako ima pravo da dobije najviše dve ulaznice.

Izvor: uzice.rs/zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА