ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ер Србија: Стабилизација ваздушног саобраћаја, могућа појединачна одступања од реда летења

После јучерашње дуге забране точења горива на београдском аеродрому од чак три сата, до које је дошло услед неповољних временских услова, током данашњег дана очекује се постепена стабилизација одвијања путничког авио-саобраћаја из Београда, саопштила је Ер Србија.
„С обзиром на обим поремећаја до којег је дошло јуче на београдском аеродрому, у јутарњем таласу дошло је до фазних одступања од планираног реда летења. Зависно од данашњих временских услова, могућа су даља појединачна одступања од реда летења“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да због екстремних временских услова широм Европе, као и незабележено високог обима саобраћаја у летњој сезони, према проценама стручњака, у наредним недељама постоји могућност значајних изазова у редовном одвијању путничког авио-саобраћаја.

„Поменути фактори, уз ограничене капацитете великог броја аеродрома, као и честе промене аеродромских слотова од стране надлежних тела која се баве контролом ваздушног простора широм Европе, могу да доведу до отежаног одвијања путничког авио-саобраћаја“, истиче се.

У саопштењу је наглашено да све надлежне службе Ер Србије свакодневно раде да би се минимизирале последице одступања од реда летења по путнике, а ангажовани су и додатни капацитети за превоз путника.

„Српска национална авио-компанија у непрекидној је комуникацији са свим релевантним партнерским компанијама, телима и организацијама у циљу одржавања редовности саобраћаја“, наводе из Ер Србије.

Извор: Нови Магазин

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила