ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

Поступак јавне набавке за избор најповољнијег понуђача, који ће обављати авио-превоз на укупно 10 линија у јавном интересу са аеродрома „Константин Велики” у Нишу и „Морава” у Краљеву, је завршен, а изабрани понуђач је „Ер Србија”, изјавио је министар, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Он је навео да ће са „Ер Србијом” бити закључен оквирни споразуми на период од четири године у оквиру кога ће се потписивати појединачни уговори и додао да је, у складу са уговором, авио – превозилац у обавези да отпочне летове од 1. јануара следеће године.

„Потписивањем оквирног споразума и уговора грађани ће моћи да благовремено купе карте за планирана путовања” , истакао је Весић у јутарњем програму на ТВ Прва.

Како је навео, у циљу одржавања континуитета саобраћајне повезаности, која је од великог значаја за привредни и друштвени развој јужне, источне Србије, Шумадије и западне Србије, предмет јавне набавке су линије које су претходном одлуком проглашене за линије у јавном интересу.
„За разлику од претходних година када су уговори склапани на период од две године сада ће се потписати оквирни споразуми на период од четри године” , рекао је Весић.

Он је навео да су са аеродрома „Морава” у Краљеву планиране линије ка Истанбулу, Солуну и Тивту, а са аеродрома „Константин Велики” у Нишу ка Франкфурту (Хан), Љубљани, Келну, Истанбулу, Београду, Атини и Тивту.

Весић је рекао да ће се у наредном периоду размотрити и питање увођења комерцијалних линија са аеродрома у Нишу и Краљеву у циљу што боље повезаности грађана и привредног развоја региона и додао да вредност оквирних споразума за четири године износи четири милијарде динара односно, милијарда по години.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА