ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ПРАВОСЛАВЉЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Епископ Јустин служио Свету Архијерејску Литургију у Мачкату (видео)

IЕпископ жички Господин Јустин је служио Свету Архијерејску Литургију у Мачкату. После Свете Литургије у сали парохијског дома уприличена је трпеза љубави. У току ручка отац Мирослав се захвалио Епископу на доласку и на указаном поверењу.

Посета Епископа жичког била је велика част за златиборско село Мачкат и вернике који су га са радошћу дочекали у великом броју. Након служења Свете Архијерејске литургије и причешћа, које је уприличено у току Божићног поста, Владика је беседио како би поучио окупљени народ. 

„Драга браћо и сестре, драга децо, сабрали смо се данас у овом Светом Храму да прославимо Господа нашега, да се сетимо шта смо дужни чинити, да видимо једни друге, да ободримо једни друге, да се молимо једни за друге да бисмо тако испунили закон Христов. Сваки труд овде на земљи где се трудимо да задобијемо нешто, ако није у име Оца и Сина и Светога Духа, нема вечно битије, остаје овде на земљи. Све што је са Богом има вредност и за царство Небеско, јер Господ је рекао „ко са мном не сабира тај расипа, све што има расипа“. Зар је богатство овога света имати огромно благо. Видели сте и сами да и то ништа не вреди. Ова велика епидемија која прође и ко зна шта све више долази, ништа сигурно немамо, чак ни живот наш више није сигуран. Али је сигурно да наш живот посветимо и дамо у руке свемоћнога творца нашег, да он промишља нашим животом. А колико ћемо овде на земљи живети, то је његово а наше је да се трудимо да за ово времена колико нам је Господ Бог одредио, задобијемо царство небеско“, каже Епископ жички Господин Јустин.

Повод за ово велико литургијско сабрање била је обнова цркве а у току  литургије Епископ Јустин, доделио је архијерејске грамате свим приложницима за несебичну љубав и помоћ у обнављању Храма. Овом приликом епископу су саслуживали бројни свештеници из околних парохија.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Да ли је инфлација заиста побеђена?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пчеларима прети лоша година?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Аеро­дро­му „По­ни­кве” по­че­ло раз­ми­ни­ра­ње те­ре­на

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору и у Бајиној Башти одржане промоције књиге „Златиборе питај Тару“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 14. април

ОГЛАСНА ТАБЛА