ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Epidemiolog: Slave treba organizovati, svaki domaćin da stvori bezbedne uslove

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da porodične slave treba organizovati ali tako da svaki domaćin razmisli kako će stvoriti uslove da se to slavlje bezbedno odvija u epidemiološkom smislu.

Tiodorović je povodom početka sezone slava u Srbiji rekao da za organizaciju tih slavlja nisu potrebne „nikakve posebne mere”.

„Potrebno je da svaki domaćin razmisli kako će stvoriti uslove da se to slavlje odvija bezbedno, kolika je prostorija, koliko gostiju dolazi, sprovoditi dezinfekciju, prati ruke vrlo često, posebno tokom pripreme hrane”, kazao je epidemiolog za televiziju Pink.

Naveo je i da očekuje da će te preporuke poštovati većina građana koja je po njegovim rečima, zaslužna za sadašnji „dosta dobar” rezultat kada je reč o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

„Ipak, pošto smo okruženi vrlo lošom situacijom, moramo biti vrlo oprezni i organizovani kako bismo očuvali trenutnu situaciju. Tako ćemo se bolje pripremiti za zimske mesece kada su rizici zaražavanja mnogo veći. Zato je potrebno da postojeće mere još savesnije i do kraja sprovodimo jer ćemo time moći da smanjimo mogućnost zaražavanja”, kazao je Tiodorović.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама