-2.4 C
Uzice
20 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Emisija „S Tamarom u akciji“ pomogla 13 porodica na teritoriji zapadne Srbije

U šestoj sezoni emitovanja, emisija „S Tamarom u akciji“ pomogla je da 13 porodica koje žive na teritoriji zapadne Srbije živi u boljim životnim uslovima. Od prošle sezone kada su renovirali histopa-onkološko odeljenje Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, i kada su pokrenuli akciju za prikupljanje sredstva za prvi teretni lift u toj instituciji (pušten je u rad početkom decembra 2018-te), obavezali su se da će poslednju epizodu svake naredne sezone posvetiti renoviranju prostora ranjivih grupa ljudi.

Šestu sezonu pomažu Udruženju obolelih od cerebralne i dečije paralize u Užicu. Naime, Udruženje je od grada Užica dobilo prostor koji treba da bude namenjen korisnicima koji nemaju uslova da žive u primarnoj porodici iz raznih razloga. Ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ je renovirala dva prostora od 45 kvadrata u prizemlju stambene zgrade u kojoj će živeti tri muška i tri ženska korisnika. Prostori su potpuno prilagođeni osobama sa invaliditetom. Ovu akciju koja je podrazumevala duplo veću donaciju robe svih sponzora emisije, podržao je grad Užice sa svim svojim javnim preduzećima. U ovoj emisiji Tamara otvara pitanja integrisanja u društvo osoba sa invaliditetom, koristeći i svoje lično angažovanje u akciji „Integritet-jednaka prava za sve“ koju organizuje Nacionalna organizacija osoba za invaliditetom i koju je podržalo Ministarstvo kulture i Javni servis Srbije kao medijski pokrovitelj. Osim velikog građevinskog poduhvata, emisija otvara i vrlo važna pitanja i skretanje pažnje na sve grupe ljudi koji žive u našoj zemlji.

S obzirom da se emisija snimala u Užicu, centru zlatiborskog okruga gde je ekipa boravila u toku cele sezone, Tamara se osvrnula na sve ono što karakteriše zapadnu Srbiju u smislu kulture, folklora, gastronomije, ali i konkretnih kulturno-istorijskih spomenika koji karakterišu Užice: prvu hidrocentralu izgrađenu u Evropi po principima Tesline polifazne struje na reci Đetinji, srednjovekovni stari grad, Kadinjaču ali i narodne rukotvorine i čuvenu grnčariju iz Zlakuse.

Izvor:stamaromukakciji.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sunčica Bogićević prva do Časnog krsta na Zlatarskom jezeru (video)

Oglasna Tabla

4000 novogodišnjih paketića za mališane na Kosovu

Oglasna Tabla

Mere za smanjenje emisije izduvnih gasova: Kolima „filter“ i na auspuh

Oglasna Tabla

Svaki deseti stanovnik Dobroselice na Zlatiboru plivao je juče u zaleđenom Rzavu (FOTO+VIDEO)

Oglasna Tabla

Moleban u čajetinskoj crkvi u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Oglasna Tabla

Ujutru mraz, tokom dana oblačno

Oglasna Tabla

Данас је Сабор светог Јована Крститеља – Јовањдан

Oglasna Tabla

Održana Izborna skupština Zdrave Srbije – Izabrani predsednik i tri potpredsednika stranke

Oglasna Tabla

Humani Petar i Nemanja sakupili 83.490 dinara za porodicu Milićević

Oglasna Tabla