ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Екотерапија за жене оболеле од рака дојке на траси гондоле

„Жена је синоним за храброст“, порука је акције на Голд Гондоли поводом месеца борбе против рака дојке. ЈП „Голд Гондола Златибор“, у сарадњи са ужичким саветовалиштем „Јефимија“, српским форумом против рака дојке „Европа Дона Србија“, удружењем „Жена уз жену“, организовала је дружење на Торнику са женама које су победиле ову болест.

„Од велике је важности подршка женама које се боре са раком дојке. Као друштвено одговорно предузеће, које и само промовише здраве стилове живота, савим је природно да удружимо снаге у борби против ове болести савременог доба, рекла је Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд Гондола Златибор“.

„По броју оболелих Србија је у европском просеку, али нажалост, по броју преминулих од ове болести је на неславном првом месту у Европи“, каже Славица Симић из саветовалишта „Јефимија“.

„Жене које имају рак дојке, су освестиле важне ствари као што су потреба за одмором, брига о свом здрављу и стављање себе на прво место. Важно је напоменути да су потребни превентивни прегледи чак и када нема никаквих тегоба. Свака жена после 40-е године већ треба да иде на мамографске прегледе дојки и клиничке ултразвучне прегледе према протоколима“, рекла је потпредседница саветовалишта „Јефимија” др Маја Гулан.

„Жене које смо угостили су учиниле много за промоцију превентиве рака дојке и издвојиле се својим ставовима и одлучношћу да мењају свест о проблемима везаним за саму болест. Многа истраживања су доказала како природа делује умирујуће и терапеутски на ум и тело. Предуслов за очување доброг здравља је и боравак у природи. Зато смо им приуштили један Гондола планински велнес “третман”, како би се осећале боље, релаксираније и снажније“, казала је Божанић .

„Болест не бира и зато треба да размишљамо срцем и подржимо једна другу“, закључила је списатељица и оснивачица удружења “Жена уз жену” Ана Дорник.

Према Календару јавног здравља, октобар се обележава као Међународни месец борбе против рака дојке.

Организацију акције  „Жена је синоним за храброст“, помогли су „Гага турс“, „Визитор кафе“ Златибор, Хотел „Палисад“, „MTC training“ и Хотел „All seasons“ Златибор.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА