13.9 C
Uzice
новембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Eko vašar sve posećeniji (VIDEO)

Manifestaciju pod nazivom Eko vašar, OŠ „Dimitrije Tucović“ tradicionalno obeležava prodajom dečijih radova u Velikom čajetinskom parku poslednjeg nastavnog dana.

U okviru realizacije Međunarodnog projekta Eko škole, OŠ „ Dimitrije Tucović“ održala je tradicionalnu manifestaciju Eko vašar koja se već sedmi put zaredom održava poslednjeg nastavnog dana škole. Učenici svih razreda su sa svojim učiteljima i nastavnicima postavili štandove u čajetinskom parku, kako bi svojim sugrađanima predstavili svoje radove.

„OŠ „Dimitrije Tucović“ je od 2013. godine uključena u međunarodni program Eko škole i u okviru međunarodnog programa i naših aktivnosti koje predviđamo programom rada Eko škole za određenu školsku godinu, tradicionalno organizujemo projektni dan Eko škole u vidu Eko vašara. Cilj nam je da naučimo učenike, kroz različite aktivnosti na svim časovima kako redovne nastave tako i vannastavnih aktivnosti ,da iskoriste već upotrebljene materijale i da naprave nove predmete koji će se koristiti u domaćinstvu tako što će tim već upotrebljenim materijalima produžiti vek upotrebe.“ kaže Jagoda Jeremić-član Eko odbora OŠ „Dimitrije Tucović“.

Eko vašar je ove godine dobio značajno pojačanje. U realizaciju ovog programa uključila se OŠ „Savo Jovanović“ Sirogojno zajedno sa svojim izdvojenim odeljenjem „Ljubiš“ kao i PU „Radost“ Čajetina.

„Naša škola je od ove godine učesnik Eko vašara, pozvani smo od strane OŠ „Dimitrije Tucović“ pa smo rešili da se odazovemo. U pripremanju radova su učestvovali svi učenici od prvog do osmog razreda na časovima čuvara prirode, biološko-ekološke sekcije, časova odeljenskog starešine, likovne kulture. Na časovima projektne nastave u prvom razredu učenici su zajedno sa svojim roditeljima pripremali određene radove koji su ovde izloženi-sušeni čajevi, kiflice, sok od zove, tako da nije samo reciklaža u pitanju već i prirodni materijali.“ kaže Ljiljana Pavlović-nastavnik biologije OŠ „ Sirogojno“.

Prodajno mesto i ovoga puta bilo je u parku u Čajetini, gde su postavljene tezge prepune različitih proizvoda sa simboličnim cenama. Oduševljenje svih učesnika je bilo očigledno, naročito dece, koja su krajnje ozbiljno shvatila svoju ulogu pa su nam kao pravi trgovci sa zadovoljstvom predstavili svoj asortiman.

Prethodnih godina je ova manifestacija imala humanitarni karakter, a ove godine će sredstva dobijena prodajom radova sve obrazovno – vaspitne ustanove sa teritorije opštine Čajetina iskoristiti za svoje potrebe.

Izvor::zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Našem Nemanji Kovačeviću uručena nagrada „Svetislav Milić“

Oglasna Tabla

Đorđe Balašević doživeo infarkt!

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla