ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Еко теретана на Златибору: Спој екологије и физичке активности (ФОТО+ВИДЕО)

Еко теретана на отвореном, на стази према Спопменику, званично је отворена за кориснике. У присуству представника општине Чајетина, Компаније и Фондације Моцарт, предузећа Еко-теретана и чајетинских спортиста.

На идеју о постављању теретане на отвореном од поново употребљеног отпадног дрвета дошао је професор спорта Марко Ћирић. Подршку за реализацију овог пројекта добио је од фондације под окриљем бетинг компаније Моцарт, а логистичку подршку пружила је и општина Чајетина па је тако поред стазе која води до споменика на Шуматном брду постављена занимљива вежбаоница у природи.

„Еко теретана“ је замишљена је као пројекат циркуларне економије, где се као материјал за израду справа користи отпадно дрво прикупљено на акцијама чишћења река, које се потом чисти и суши, те припрема за процес уградње. Жеља је да ово буде друштвено користан пројекат ради унапређења аматерског спорта и усмерен на повећање свести људи о значају физичке активности. Теретана садржи справе за мртво дизање, пропадања, згибове, трбушњаке, дизање из бенча и тегове тежине од једног до осам килограма. Професору Ћирићу у демонстрацији вежби придружила се трофејна српска одбојкашица Милена Рашић.

Отварању теретане присуствовали су представници општине Чајетина, учесници одбојкашког кампа ТИН волеј и чајетински спортисти. Златибор је друго место у Србији са еко теретаном после Вршца и план је да се са сличним пројектима, који спајају одрживи развој и физичку активност настави у целој држави, а најављена је и даља сарадња општине Чајетина са фондацијом Моцарт

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији пре подне киша, после подне разведравање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА