ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Еко аграр организовао предавање о резидби воћа (видео)

Привредно друштво за развој пољопривреде „Златиборски еко аграр“ за воћаре златиборског краја организовало је предавање о правилном орезивању воћа, са циљем да сви произвођачи имају здрава стабла, бољу продуктивност и дугоговечност.

Златиборски Еко аграр у сарадњи са Пољопривредно саветоветодавном стручном службом  Моравица из Ужица, у  наредна два дана спровешће теоретску едукацију на тему „Резидба воћа“,  након чега ће уследити и практичан рад у воћњацима. 

„Када говоримо о резидби треба имати у виду да је то веома значајна помотехничка мера, иста као ђубрење, заштита, наводњавање и све одтало. Резидба има задатак у обнављању родног дрвета, добијању бољих плодова, боље коришћење сунчеве енергије, и низ других задатака..“, истакао је Андрија Радуловић, дипл. инжењер пољопривреде. 

Еко аграр се залаже да свим произвођачима са територије општине Чајетина пружи подршку кроз размену искуства и могућност да увек науче нешто ново. 

„Имамо теоретски део који траје данас и сутра, после чега следи и два дана практичног рада, да људе оспособимо да у својим воћњацима могу да ураде нешто сами, без очекивања стручњака“, каже Марко Марић, директор Златиборског Еко аграра. 

Нинчић Зоран из села Бранешци, истакао је да је ова тема изузетно значајна за све пољопривреднике, с обзиром на то да због временских услова ове године није било  рода шљиве у златиборксом крају. Такође напомиње да ће кроз практичан рад са стручним лицима и стеченим знањем, моћи да припреме на прави начин воћњаке за нередну годину.  

„Ја имам воћњам од 80 стабала шљиве који орезујем  сам, уз савете других људи, уз помоћ информација са интеренета, али ова едукација много значи, јер ћемо на терену имати прилику да сазнамо које су то праве технике орезивања воћа“.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бројни случајеви експлозија упозоравају на то шта никако не смете радити са плинском боцом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вештачка интелигенција у E-commerce бизнису

ОГЛАСНА ТАБЛА