7 C
Uzice
новембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

EKIPA „KUMANOVKA“ PRAVI NAJBOLJI AJVAR NA ZLATIBORU

Ekipa „Kumanovka“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ održanog na Kraljevom trgu Zlatiboru. Pobednička ekipa plasirala se direktno u finale koje će se održati u subotu, 22. oktobra na istoj lokaciji.

unnamed

 „Mi se profesionalno bavimo proizvodnjom ajvara i zbog toga smo se odlucili da se prijavimo na takmicenje i probamo da osvojimo titulu za najbolji recept na Zlatiboru. Na sutrasnjem takmicenju boricemo se za titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji i nadamo se da ce nas recept uspeti da osvoji jedno od prva tri mesta u konkurenciji sampionskih ajvara iz svih delova Srbije -kaze kapiten pobedničke ekipe.

Recept za drugoplasirani ajvar imala je ekipa “Porodicni ajvar”, dok je treće mesto pripalo ekipi ”Vendome”.

”Danas smo odrzali poslednje kvalifikaciono takmicenje u trecoj sezoni karavana i uspesno proglasili poslednjeg u nizu ajvar majstora koji ce na sutrasnjem finalnom takmicenju predstavljati Zlatibor. Sutra nas ocekuje 20 takmicarskih ekipa iz svih krajeva Srbije. Pobednike ocekuju vredne nagrade, a najbolju ekipu prestizna titula najboljeg ajvar majstora u 2016. godini – kaže Ljiljana Vukotić, organizator manifestacije.

Pobednike je birao tročlani stručni žiri u sledećem sastavu: Gordana Sopalovic, tehnolog kompanije Zlatiborac, Milenka Arsenijevic, sef kuhinje Studentskog odmaralista Ratko Mitrovic, Rada Pantic, sef restorana Grand. Pobednici su osvojili mini elektrik štednjak iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo, drugoplasirana ekipa osvojila je posuđe „Metalac“ Gornji Milanovac, dok je treća nagrada bila mali kućni aparat.

Karavan “Izađi mi na teglu” na Zlatiboru zavrsava svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na svom putuu do velikog finala obišao je preko 20 gradova. Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji se nastavlja!

output_meivxk

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla