ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

Континуирана едукација деце од најранијег узраста од кључног је значаја за њихово што безбедније учешће у саобраћају, поручили су представници Црвеног крста Ужице и ТШ “Радоје Љубичић”, који су се својим активностима укључили у обележавање Европске недеље мобилности.


Црвени крст Ужице годинама уназад рерализује бројне активности и кампање, чији је циљ заштита најмлађих суграђана у саобраћају. У сарадњи са градом реализује се акција поделе аутоседишта за децу и до сада је преко 3 хиљаде малишана из нашег града добило седишта. Та активност се по речима  Александра Шеврта показала као одлична, јер је у значајној мери подигнут проценат коришћења аутоседишта за децу на путевима у нашем крају.

“Оно што је посебно важно је да се та седишта користе на правилан начин, јер сви родитељи су прошли обуку за монтажу у Црвеном крсту. Поред тога постоји и сегмент рада који се односи на прву помоћ за децу, за шта су сами родитељи исказали интересовање и по томе смо јединствени у Србији. После тих обука и савета које добију, родитељи се осећају знатно сигурније и безбедније, тако да смо приметили значајан напредак и у тој области. Настављамо даље са унапређењем услуга које пружамо у области безбедности саобраћаја и то реализацијом пилот пројекта који се односи на изградњу саобраћајног полигона”.

Полигон, чија изградња ће почети наредних дана у дворишту Црвенг крста, биће завршен у наредних неколико месеци и по речима Шеврта биће специфичан и другачији од осталих у Србији.

“Практично ћемо деци предшколског узраста, првог и другог разреда показивати норме лепог понашања у саобраћају, било да се налазе на саобраћајницама или у возилима са родитељима, а имаћемо могућност  да им покажемо и како се треба понашати у возилима јавног превоза. Верујем да ће и овај сегмент нашег рада утицати на безбедност саобраћаја у нашем граду”.

Значајан допринос повећању нивоа безбедности саобраћаја у Ужицу дају и ученици ТШ “Радоје Љубичић” који као чланови саобраћајне секције учествују у свим акцијама Савета за безбедност саобраћаја. Такође, како истиче Милош Милутиновић професор те школе и сами осмишљавају и реализују едукативне радионице за најмлађе.

“Саобраћајно васпитање и образовање један је сложен задатак који захтева континуиртан рад од најранијег детињства када деца уче од родитеља па даље током њиховог одрастања. Посебно је карактеристичан период када крећу у школи и први пут се осамостаљују у саобраћају и тада је потребна озбиљнија едукација, коју спроводимо са Агенцијом за безбедност саобраћаја кроз пројекат “Пажљивкова смотра”. И ова акција има добар ефекат, а то потврђују и веома добри резултати наше деце на републичким смотрама”.

Важно је нагласити и да је Савет за безбедност саобраћаја града Ужица у овој години издвојио значајно већа средства у односу на претходни период управо за едукацију деце о безбедном учешћу у саобраћају.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА