OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Едукација „Чисто и сигурно“ одржана на Златибору

У конгресној сали Иновационог бизнис центра на Златибору 12. априла је одржана едукација „Чисто и сигурно“. Намењена пружаоцима туристичких услуга, међу којима су хотели, одмаралишта, хостели, приватни смештај регистрован у систему е-туриста, ресторани, објекти културног наслеђа, као и други запослени који учествују у формирању туристичког производа.

Уводну реч као домаћин скупа одржао је директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић. Едукацију је својим поздравним говором у име организатора увеличао проф. др Георги Генов, директор Удружења “ХОРЕС“, који је говорио о прилагођавању туризма постковид ситуацији. Овом приликом обратила се и Слађана Секулић, специјалиста интерне медицине, која је истакла превентивне мере спречавања заражавања од ковида–19 у сектору туризма и смештаја.

Едукације се реализују у оквиру пројекта „ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам“, који финансирају Европска унија и немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ). Пројекат спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, а главни политички партнер је Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије.

Као одговор на изазове које је епидемија ковид -19 ставила пред туристички сектор, пројекат је у своје активности стручне подршке и јачања капацитета уврстио и подршку спровођењу доборовољне сертификационе шеме „Чисто и сигурно“, коју спроводи ‘’ХОРЕС’’ уз институционалну подршку Туристичке организације Србије. Ова мера има за циљ да се развију здравствено-безбедносни протоколи у туризму као и обуче туристички и угоститљски радници за њихову примену, како би се смањили ризици од ширења вируса у туристичким објектима.

Полазници обуке су добили сертификат као потврду да су оспособљени за прихват гостију у условима пандемије проузроковане ЦОВИД–19. 

TO Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА