9.7 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Džez veče sa Lenom Kovačević na Kraljevom trgu (FOTO)

Posle veoma uspešnih koncerata “Pilota“, Nikole Rokvića i Halida Bešlića program „Zlatiborskog kulturnog leta“ obogaćen je sa malo džez zvuka. Jedna od najpoznatijih pevačica ovog muzičkog žanra u Srbiji Lena Kovačević održala je jednoiposatni koncert pred punim Kraljevim trgom.

Uspešna džez pevačica počela je zlatiborski nastup najnovijom pesmom „Kafe“. Usledile su prve od nekoliko obrada pesama Momčila Bajagića, za kojeg je Lena izjavila da je autor kog veoma poštuje. Kompozitorka koja je diplomirala džez pevanje u Amsterdamu razmrdala je publiku i hitovima američkih pevačica iz osamdesetih, ali i pesmom „Get Lucky“ u džez maniru. Publika na Kraljevom trgu uživala je i u izvođenju tradicionalnih pesama „Zapevala sojka ptica“ i „Gusta mi magla padnala“. Lena Kovačević svoj prvi koncert na Zlatiboru završila je pesmom „Osećam“ koju joj je poklonio Saša Milošević Mare, kolega iz TV takmicenja “ Prvi glas Srbije“. Međutim na zahtev publike vratila se na bis sa svojim najvećim hitom, pomenutom pesmom “Kafe”.

Ćerka pisca Dušana Kovačevića pohvalila je program „Zlatiborskog kulturnog leta“ rekavši da zadovoljava različite muzičke ukuse, a Turistička organizacija “Zlatibor” i Opština Čajetina kao organizatori su još jednom pokazali da umeju da prepoznaju raznovrsnost ukusa posetilaca “Zlatne planine”.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla