Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Džez veče sa Lenom Kovačević na Kraljevom trgu (FOTO)

Posle veoma uspešnih koncerata “Pilota“, Nikole Rokvića i Halida Bešlića program „Zlatiborskog kulturnog leta“ obogaćen je sa malo džez zvuka. Jedna od najpoznatijih pevačica ovog muzičkog žanra u Srbiji Lena Kovačević održala je jednoiposatni koncert pred punim Kraljevim trgom.

Uspešna džez pevačica počela je zlatiborski nastup najnovijom pesmom „Kafe“. Usledile su prve od nekoliko obrada pesama Momčila Bajagića, za kojeg je Lena izjavila da je autor kog veoma poštuje. Kompozitorka koja je diplomirala džez pevanje u Amsterdamu razmrdala je publiku i hitovima američkih pevačica iz osamdesetih, ali i pesmom „Get Lucky“ u džez maniru. Publika na Kraljevom trgu uživala je i u izvođenju tradicionalnih pesama „Zapevala sojka ptica“ i „Gusta mi magla padnala“. Lena Kovačević svoj prvi koncert na Zlatiboru završila je pesmom „Osećam“ koju joj je poklonio Saša Milošević Mare, kolega iz TV takmicenja “ Prvi glas Srbije“. Međutim na zahtev publike vratila se na bis sa svojim najvećim hitom, pomenutom pesmom “Kafe”.

Ćerka pisca Dušana Kovačevića pohvalila je program „Zlatiborskog kulturnog leta“ rekavši da zadovoljava različite muzičke ukuse, a Turistička organizacija “Zlatibor” i Opština Čajetina kao organizatori su još jednom pokazali da umeju da prepoznaju raznovrsnost ukusa posetilaca “Zlatne planine”.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Plaćaćemo kauciju za jogurt i mleko: Vlada Srbije objavila nacrt izmena i dopuna Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu

Oglasna Tabla

Maminin stopama: Bronza za Kalinu Bogojević

Oglasna Tabla

Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima: Toliko ukusan da će vam svi tražiti još

Oglasna Tabla

Srbija planira zabranu plastičnih tanjira, kašika, viljuški, slamčica

Oglasna Tabla

Veliki uspeh užičke košarke, Sloboda ide u ABA 2 ligu

Oglasna Tabla

Promocija projekta Neolife na 42. Međunarodnom samu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Danas su Zadušnice

Oglasna Tabla

Danas pretežno sunčano, do 12 stepeni

Oglasna Tabla

Vanredna autobuska linija za Zadušnice

Oglasna Tabla