Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Džem, knjige i marame jedne vredne seoske škole

Nastavnici i učenici osnovne škole u selu Roge kod Požege tokom zime pokrenuli su više humanitarnih akcija, vredno radeći kako bi pomogli svojim drugarima.

Seoske škole su ona mesta gde je sneg na prozorima veći, vazduh čistiji, vesnici proleća primamljiviji nego u gradu. Tamo gde deca imaju brda a ne tržne centre i klupe iza zgrada, tamo gde se možda duže i teže stiže, ali vredi. Kao što i oni sami vrede.

skolska zadruga roge

Dokaz kao to je više akcija, i to humanitarnih, koje su pokrenuli nastavnici jedne seoske škole u Rogama, koja pripada Osnovnoj školi “Emilija Ostojić” iz Požege.

skolska zadruga roge

Jedna angažovana nastavnica Sandra, koja uči decu engleskom; Milica, nastavnica likovnog; nastavnica istorije Ceca; I učitelj Srđan.

skolska zadruga roge

Za vreme zimskih meseci nisu bili lenji, već su vredno šili marame. Društvo im je pravila jedna mašina koju je donela nastavnica likovnog. Đaci su se super zabavili, naučili nešto i, što je najlepše, stvarali sopstvenim rukama.

skolska zadruga roge

Kuvanje džema bila je posebno lepa akcija, jer su nastavnici, kao pravi domaćini, učili decu kako je lepo i bitno spremiti na vreme te slatke poslastice koje svi vole.

skolska zadruga roge

Novac prikupljen prodajom svojih rukotvorina, đaci si dali drugarima meštanima kojima je on bio najpotrebniji.

skolska zadruga roge

Da lepim akcijama kraja nema i da se sve zamišljeno može sprovesti u delo govori i to da su dobili punu kutiju vrednih knjiga od nase book blogerke Aleksandre Bogdanović, koja ih je, uz moju pomoć, poslala deci. Đaci su se itekako obradovali i nadam se da je svako za sebe našao omiljenu knjigu!

skolska zadruga roge

Proleće uveliko teče, mi se nismo umorili od akcija – naprotiv! Raduje nas i što su deca tokom zime ispunjene aktivnostima naučila nešto važno.

skolska zadruga roge

Za sve vredne seoske škole, kreativne nastavnike i humanu decu – velike pohvale za trud, uz želju da generacije koje dolaze iza njih – naslede ove osobine!

skolska zadruga roge

 

Izvor: Detinjarije.com/Piše: Mina Milenković, Dete prirode

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА