19.8 C
Uzice
август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Dvojica Užičana laureati Vukove nagrade za 2017.

Kulturno prosvetna zajednica Srbije objavila je spisak ovogodišnjih dobitnika Vukove nagrade, a među njima su i dvojica Užičana: direktor Narodnog muzeja Užice, Nikola Gogić i novinar RTS, Branko Stanković. Ovogodišnji lauerati su i slikar Dragan Vartula iz Loznice, privrednik i mecena kulture Branislav Baćović iz Beograda, muzejski savetnik Dragan Drašković iz Kraljeva, direktor Gradske biblioteke Novog Sada, Dragan Kojić, slikar i grafičar Borivoj Popržan iz Novog Sada, upravnik Narodnog pozorišta Beograd, Dejan Savić i književnik Joviša M. Slavković iz Guče.

Dobitnici Izuzetne Vukove nagrade su Bogoslovija Svetog Kirila i Metodija iz Prizrena, Galerija Matice Srpske, Novi Sad i operska diva Milka Stojanović.

Žiri, ovogodišnje Vukove nagrade koja se 54-ti put dodeljuje za za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru, radio je u sastavu: kompozitor prof. Svetislav Božić (predsednik), akademski slikar prof. Momčilo Antonović, književnik prof. Milovan Vitezović, istoričar dr Žarko Dimić, frulaš Bora Dugić, dramska umetnica Rada Ðuričin, književnik i književni prevodilac prof. Dragan Mraović i književnik Selimir Radulović.

Podsećanja radi, Izuzetnu Vukovu nagradu za 2016. godinu dobilo je, između ostalih i Narodno pozorište Užice.

Ovogodišnja dodela priznanja biće upriličena na tradicionalnoj svečanosti početkom februara 2018.

Izvor: RTS/M.N.-pasaz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla