OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Dve titule nacionalnih prvaka i Zlatna kaciga za Užičane

Upravo završena autosportska sezona donela je veliki razlog za ponos Užicu budući da su timovi i vozači iz grada na Đetinji  nastavili tradiciju uspeha,  kontinuirano najtrofejnijeg sporta ovog grada, ali i najtrofejnijeg grada u Srbiji po broju priznanja u autosportskim takmičenjima. Luka Kotorčević osvojio je prvo mesto u nacionalnom šampionatu u disciplini reli, i prvo mesto u klasi II . Ovogodišnja titula u klasi donela mu je i Zlatnu kacigu, budući da je i u sezonama 2017. i 2016. bio prvi u klasi. Dominacija Užičana u disciplini Autoslalom nastavila se i ove sezone, pa je Dejan Pejić osvojio prvo mesto u nacionalnom šampionatu i prvo mesto u klasi.

Po broju osvojenih Zlatnih i Dijamantskih kaciga, Užice je najtrofejniji grad u Srbiji, a pored  ovogodišnje Kotorčevićeve, iste su doneli i:  Slobodan Jakovljević protekle godine u disciplini Autoslalom, a u ranijem periodu i Milovan i Mikica Vesnć, te Žarko Terzić.

Dušan Đoković koji je na autosportskim takmičenjima, disciplina Autoslalom,  učestvovao prvi put u celokupnoj sezoni ove godine, zauzeo je, odlično četvrto mesto u Generalnom plasmanu, ispred Željka Starčevića, iskusnog  takmičara iz Užica, koji je bio peti.

Što se tiče ostalih užičkih posada u disciplini Reli, posada Nikitović Tomo/ Milanović Siniša ostvarila je treće mesto u klasi II, i sedmo mesto u Generalnom plasmanu. Posada Dejan Krčevinac/ Miloš Marjanović , nakon pehova na stazi: dva izletanja i kvara zbog čega nisu ni završavali sva takmičenja, nalazi se na 8. mestu u Generalnom plasmanu. Za ovu posadu sezona još uvek nije gotova jer nastupaju i na reliju u Vidinu, u Bugarskoj, 3. novembra.  Nenad Mirković, popularni Wrc,  nakon peha na prvom reliju u Majdanpeku  kada mu je auto izgoreo, odlučio je da pauzira ove godine, a pauzu je , osim nastupa sa iznajmljenim Hjundaijem na Srbija reliju u Vrnjačkoj banji, napravio i Aleksandar Dučić.

Dejan Pejić je i drugi u generalnom plasmanu suvozača za ovu godinu i pored toga što nije učestovao na završnici šampionata, Srbija reliju, ima isti broj bodova kao prvoplasirani, Janjić Milan. U kategoriji klubova, ASK Užice rally tim je, zahvaljući Pejiću u Starčeviću koji su ove godine postigli odlične rezultate,  drugi u generalnom plasmanu u disciplini Autoslalom, a Starčević je  i vodeći  u grupi Serijskih automobila u ovoj autosportskoj disciplini.

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vremenska prognoza za ponedeljak – 1. jun

Oglasna Tabla

Crna Gora otvara granične prelaze

Oglasna Tabla

Migranti opljačkali vernice u crkvi u Beogradu: Upali na liturgiju, pa oteli torbice, ženi odneli celu penziju

Oglasna Tabla

Kolač sa bananama gotov za 10 minuta

Oglasna Tabla

Izmenjeno pravilo o 100 evra: ko može, a ko ne može da dobije novac

Oglasna Tabla

U Sevojnu krov nad glavom za 30 izbegličkih porodica

Oglasna Tabla

Malina stiže – čeka se otkupna cena, a berača nema?

Oglasna Tabla

Šarčević: Roboti će raditi u nastavi

Oglasna Tabla

Od sutra novo popuštanje mera

Oglasna Tabla