OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Dve titule nacionalnih prvaka i Zlatna kaciga za Užičane

Upravo završena autosportska sezona donela je veliki razlog za ponos Užicu budući da su timovi i vozači iz grada na Đetinji  nastavili tradiciju uspeha,  kontinuirano najtrofejnijeg sporta ovog grada, ali i najtrofejnijeg grada u Srbiji po broju priznanja u autosportskim takmičenjima. Luka Kotorčević osvojio je prvo mesto u nacionalnom šampionatu u disciplini reli, i prvo mesto u klasi II . Ovogodišnja titula u klasi donela mu je i Zlatnu kacigu, budući da je i u sezonama 2017. i 2016. bio prvi u klasi. Dominacija Užičana u disciplini Autoslalom nastavila se i ove sezone, pa je Dejan Pejić osvojio prvo mesto u nacionalnom šampionatu i prvo mesto u klasi.

Po broju osvojenih Zlatnih i Dijamantskih kaciga, Užice je najtrofejniji grad u Srbiji, a pored  ovogodišnje Kotorčevićeve, iste su doneli i:  Slobodan Jakovljević protekle godine u disciplini Autoslalom, a u ranijem periodu i Milovan i Mikica Vesnć, te Žarko Terzić.

Dušan Đoković koji je na autosportskim takmičenjima, disciplina Autoslalom,  učestvovao prvi put u celokupnoj sezoni ove godine, zauzeo je, odlično četvrto mesto u Generalnom plasmanu, ispred Željka Starčevića, iskusnog  takmičara iz Užica, koji je bio peti.

Što se tiče ostalih užičkih posada u disciplini Reli, posada Nikitović Tomo/ Milanović Siniša ostvarila je treće mesto u klasi II, i sedmo mesto u Generalnom plasmanu. Posada Dejan Krčevinac/ Miloš Marjanović , nakon pehova na stazi: dva izletanja i kvara zbog čega nisu ni završavali sva takmičenja, nalazi se na 8. mestu u Generalnom plasmanu. Za ovu posadu sezona još uvek nije gotova jer nastupaju i na reliju u Vidinu, u Bugarskoj, 3. novembra.  Nenad Mirković, popularni Wrc,  nakon peha na prvom reliju u Majdanpeku  kada mu je auto izgoreo, odlučio je da pauzira ove godine, a pauzu je , osim nastupa sa iznajmljenim Hjundaijem na Srbija reliju u Vrnjačkoj banji, napravio i Aleksandar Dučić.

Dejan Pejić je i drugi u generalnom plasmanu suvozača za ovu godinu i pored toga što nije učestovao na završnici šampionata, Srbija reliju, ima isti broj bodova kao prvoplasirani, Janjić Milan. U kategoriji klubova, ASK Užice rally tim je, zahvaljući Pejiću u Starčeviću koji su ove godine postigli odlične rezultate,  drugi u generalnom plasmanu u disciplini Autoslalom, a Starčević je  i vodeći  u grupi Serijskih automobila u ovoj autosportskoj disciplini.

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potvrde o plaćenim porezima po odbitku do kraja januara

Oglasna Tabla

10 razloga da mobilne uređaje zabranite deci mlađoj od 12 godina

Oglasna Tabla

Krkobabić: Mladima ćemo dati 150.000 praznih seoskih kuća

Oglasna Tabla

Teško prohodni putevi do nekoliko novovaroških sela, jak vetar pravi nanose visoke skoro metar

Oglasna Tabla

„Nemci od ponedeljka deportuju nazad skoro sve Srbe koji se pojave na granici“

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu hospitalizovano 326 covid pacijenata

Oglasna Tabla

U prevrtanju automobila nekoliko metara od reke Lim, povređeni žena i maloletno dete

Oglasna Tabla

DS Užice – Pozivamo sve da se udružimo oko besplatnih udžbenika

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za četvrtak – 28. januar

Oglasna Tabla