ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Две изложбе младих уметника у ужичком Рефлектору

Ужице – Троје младих уметника, на две изложбе, представиће своје радове у ужичкој галерији Рефлектор.

Обе поставке ,,Требало би да буде нешто лепо“, заједнички пројекат Вање Ребић и Ирене Јевтовић, и ,,О скулптури и форми“, Мирољуба Митровића, публика ће моћи да погледа од суботе, 19. марта, од 19 часова.

Сликарка Вања Ребић и вајар Мирољуб Митровић су Ужичани и први пут ће се представити ужичкој публици, а Ирена Јевтовић је сликарка из Чачка.

На жанровским композицијама Вање Ребић, како наводи ликовни уметник Стефан Стевановић, уочљиви су предмети и личности стављени у службу нарације и као такви они сећању дају појавни, материјални облик.

Ирена Јевтовић представиће се цртежима на којима, пише Стевановић, преовладава самостални портрет, а тамо где је више од једне фигуре не поставља се јасна граница где се цртеж завршава и тиме композиција повезује гледаоца.

Мирољуб Митровић , наводи се, узложиће рад који је наставак његовог претходног серијала скулптура од камена, дрвета, теракоте и каменине, али је то и његов покушај да „деконструише скулптуру у самом настајању и да осветли зашто правимо одређене одлуке“.

Вања Ребић је рођена 1995. године у Ужицу. Сликарство је дипломирала на Факултету ликовних уметности у Београду, где је завршила мастер студије, а учесница је неколико колетивних изложби.

На истом факултету је Ирена Јевтовић , која је рођена 1996. године у Чачку, завршила сликарство и мастер студије, Неколико пута је самостално излагала и учествовала на групним изложбама у земљи и иностранству.

Ужичанин Мирољуб Митровић, који је рођен 1997. године, дипломирао је вајарство и завршио мастер студије на Академији ликовних уметности у Требињу. Учесник је многих колективних изложби у земљи и региону.

Уз претходно заказивање на мејл галерије Рефлектор, поставке се могу погледати до 26. марта.

Извор:danas.rs/Н.Ковачевић/фото:галерија Рефлектор

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА