Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Две године успешног рада ЈП „Голд гондола“ Златибор (видео)

Пре тачно две године у рад је пуштена најдужа панорамска гондола на свету.ЈП „Голд гондола“ Златибор до сада је надмашила сва очекивања и оборила све рекорде посећености, и може се рећи да је обележила две године успешног пословања . Како је истакла директорка Бојана Божанић, од 11. јануара 2021. године па до сада, златиборска гондола је превезла близу 490 000 путника. Само у првих осам дана 2023. године, посећеност је била већа око 30 одсто у односу на предходну годину.

Изградња Голд гондоле дала је Златибору једну сасвим нову, урбанију слику, која спаја људе из свих делова света, не потиснувши традицију и природу  по којој је Златибор вековима уназад познат. Ова туристичка атракција, осим за лакалну самоуправу и јавна предузећа, велики је бенефит и за мештане, туристе као  и инвеститоре, кажу у локалној самоуправи.

„Инвестиција је у првој години отплаћена, немамо више кредитно задужење , немамо обавезу према произвођачу опреме, банкама.  Наша обавеза јесте да из прихода и зараде радимо и  улажемо у нове садржаје који ће бити у управној згради на почетној станици, на међустаници се планира изградња голф терена, садржаји на води. На врху Торника морамо водити рачуна да гости имају додатни конфор, али радимо и на другом краку гондоле, од међустанице до врха Чиготе, и тако ћемо заокружити понуду“, рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.  

Досадашњи рад обележен је великим интересовањем јавности, медијском пажњом али и постизањем великих и значајних резултата. До сада су продате 483 533 карте, а тренутни капацитет гондоле је 800 путника на сат, односно 72 кабине са по 10 места.

„Златибор заиста пре и после гондоле дефинитивно није исти, то је једно чудо градитељства, то су рекорди посећености, који се из године у годину мењају у позитивном смислу, ту су бројне награда, велики број путника, различити садржаји које смо уводили. Ми смо до сада близу превезених 490 000  путника, очекујемо тог 500 000ог путника у најскорије време, за ког ће бити обезбеђене занимљиве награде. Идемо крупним корацима ка новим рекордима и надам се ка новим наградама и још бољим плановима“,рекла је Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондола“ Златибор.

Многобројне активности су обележиле лето на гондоли попут параглајдинга, стреличарства, креативних радионица , вежби са Чиготом, тјубинга. Сваким даном и у току сваке сезоне запослени се труде да гондола добија неку додатну  вредност кроз друштвено одговорне активности, бесплатне или комерцијалне садржаје.  

„Од ове зиме кренуо је и занимљив јестиви сувенир, који се може конзумирати у нашим кабинама, а то је јединствени бранч у ваздуху. Чим крене снег, на међустаници ћемо имати и различите активности и такмичења на снегу“.

Гондола неће престати да изненађује и да приређује незаборавне догађаје на златној траси, а то значи да ће госте и путнике увек очекивати нешто ново. 

Извор: Златибор Прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Конференција ,,Иновације у туризму“ на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Годишњи концерт Поп хора Г.Л.А.С. у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уређене нове стазе у Стопића пећини (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У сусрет новим рекордима – Голд гондола Златибор превезла 500 000. путника после две године рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Позив за исказивање заинтерсованости за покретање сопственог пословања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проxодни путеви на подручју општине Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прегледи стручних сарадника у Специјалној болници Чигота

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам сувомеснатих производа – Пршутијада 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уведен информациони систем „еАграр“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА