OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Dvadeset osam odsto više noćenja domaćih gostiju u avgustu

BEOGRAD – U avgustu ove godine zabeleženo je 28 odsto više noćenja domaćih turista nego u avgustu prošle godine, dok je istovremeno za 84 odsto bilo manje noćenja stranih gostiju, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).
U avgustu je nastavljen kontinuirani rast dolazaka i noćenja domaćih turista, koji su u avgustu ostvarili 1.000.516 noćenja, što je 23 odsto više nego u avgustu prošle godine.

TOS podseća da je samo mesec dana ranije, taj procenat bio 3,2 odsto u odnosu na jul prošle godine, dok su podaci za jun 17 odsto.

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u avgustu najviše bili zainteresovani za planinska i banjska mesta – Vrnjačku banju, Sokobanju, Zlatibor, Kopaonik, Taru i Divčibare.

Kako navodi TOS, domaći turisti su pokazali veliko interesovanje i za Taru, banje Vrdnik i Gornja Trepča, kao i za Staru planinu.

Strani turisti su u avgustu ove godine, zbog još uvek limitiranih uslova za putovanje, ostvarili 80.160 noćenja, što je za 84 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine, ali skoro 20.000 noćenja više nego mesec dana ranije, u julu ove godine.

U TOS-u navode da je to pokazatelj blagog oporavka međunarodnog tržišta, uprkos ograničenjima putovanja prouzrokovanih COVID-19.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz BIH, Turske, Nemačke, Rusije i Poljske.

Podsećaju da je ostvaren blagi, ali kontinuiran rast ukupnog turističkog prometa kako je leto odmicalo, jer se sve više domaćih, ali i stranih turista opredeljivalo za odmor u našoj zemlji.

Izvor: rtv.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Predsednički i parlamentarni izbori najkasnije 3. aprila 2022.

Oglasna Tabla

Zacrvenele se maline u oktobru, oktobraski plodovi slatki kao julski

Oglasna Tabla

Razgovori o tunelu Kadinjača: Kineska delegacija obišla trasu

Oglasna Tabla

Ljujić: „Nepredviđeni problem u Karađorđevoj ulici ubrzo će biti rešen“

Oglasna Tabla

Guslarsko veče

Oglasna Tabla

Zbog beloglavih supova nema više letova iznad Uvca

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla

Sedmični presek Zavoda za javno zdravlje Užice o novozaraženim

Oglasna Tabla

Potpuna dominacija užičkih planinskih trkača

Oglasna Tabla