Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Два века постојања велике српске светиње у селу Горња Добриња код Пожеге

Пожега – На само 20 километара од Пожеге, подно планине Маљен, налази се спомен комплекс Милоша Обреновића, једног од најзначајних владара српске историје. На месту где се некада налазила стара брвнара у селу Горња Добриња, подигао је задужбину грађену од камена и цигле, цркву посвећену апостолима Св. Петру и Павлу, која ће у недељу 28. августа прославити свој велики јубилеј 200. година постојања.

– У комплексу кнеза Милоша Обреновића, биће уприличен културно-уметнички програм. Пре самог програма присуствоваћемо светој архијерејској литургији од 9 часова, где ћемо имати част да будемо део литургије којом ће началствовати његово Преосвештентво Епископ Жички Господин Јустин – казала је директорка Туристичке организације Пожега Наташа Брадоњић.

Ово необично здање вредан је споменик народног неимарства. Његова основна функција је била смештај и боравак кнеза и његових гостију за време црквених сабора и других свечаности.

Овим историјским поводом, под покровитељством општине Пожега, Министарства трговине, туризма и телекомуникације и Туристичке организације општине Пожега, биће уприличен културно-уметнички програм у коме ће учествовати еминентни уметници српске традиције.

 

ГЗС/ РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА