OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Два поскока истовремено ухватио и то голим рукама: Арсеније је искусни змијоловац и на једно нас све упозорава

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ова два поскока, без икакве заштите, нико није ухватио, каже нам храбри Арсеније.

Док већину нас прође језа од саме помисли на змију која гмиже у близини, Арсеније Хаџи Басур Змај управо је извео невиђени подвиг за свет, не само Србију!

Овај змијоловац из Ужица ухватио је два поскока истовремено и то голим рукама! Фотографије и снимак који сведоче о томе дао је редакцији Телеграфа, али уз то послао важно упозорење за све читаоце:

– Змија је весник пролећа. Код нас се интензивно појављују од Светог Јеремијем, 14. маја, и судећи по досадашњим пријавама, ове године биће их доста – на почетку истиче Арсеније.

Он упозорава да једну трећину његових интервенција чине змије у аутомобилима.

– Кад излазите у природу, на излет, на роштиљање, обавезно затварајте врата и прозоре на колима. Змије се увлаче и у моторе и шасије, али одатле не могу доспети у кабину возила. Али, кроз отворен прозор или врата, могле би да вас дочекају и унутра – каже наш саговорник.

Како додаје, змије су лукаве животиње. Ако их мотор не самеље, оне ће се притајити све док не засутавите ауто, а онда ће сићи и продужити даље.

– Тако се дешава да змије доспеју у центар града. Њих, ни не знајући, људи довезу из природе где су ишли на излет, одмор, шетњу… Сада такође треба обратити пажњу и на стршљенове, који су јако опасни. Човека може да уједе 20 стршљенова па да му не буде ништа, а може и један ујед да буде кобан. Све зависи од места уједа и реакције организма у датом тренутку – објашњава Арсеније који се бави и уклањањем гнезда стршљенова.

Хватање змија је, додаје, његов Божији дар и то је његов одговор на питање како успева да их ухвати без имало страха.

Ако се деси да угледате змију, све што треба да урадите, саветује он, је да је држите у видном пољу, јер ако одшета, чак се може десити да је и Арсеније не пронађе.

– Иначе није добро да човека уједе и неотровна змија. Змије се хране глодарима, пацовима, мишевима и преносиоци су разбих болести, па су као такве веома опасне и за човека – каже он на крају.

Телеграф.рс

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla