ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Два поскока истовремено ухватио и то голим рукама: Арсеније је искусни змијоловац и на једно нас све упозорава

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ова два поскока, без икакве заштите, нико није ухватио, каже нам храбри Арсеније.

Док већину нас прође језа од саме помисли на змију која гмиже у близини, Арсеније Хаџи Басур Змај управо је извео невиђени подвиг за свет, не само Србију!

Овај змијоловац из Ужица ухватио је два поскока истовремено и то голим рукама! Фотографије и снимак који сведоче о томе дао је редакцији Телеграфа, али уз то послао важно упозорење за све читаоце:

– Змија је весник пролећа. Код нас се интензивно појављују од Светог Јеремијем, 14. маја, и судећи по досадашњим пријавама, ове године биће их доста – на почетку истиче Арсеније.

Он упозорава да једну трећину његових интервенција чине змије у аутомобилима.

– Кад излазите у природу, на излет, на роштиљање, обавезно затварајте врата и прозоре на колима. Змије се увлаче и у моторе и шасије, али одатле не могу доспети у кабину возила. Али, кроз отворен прозор или врата, могле би да вас дочекају и унутра – каже наш саговорник.

Како додаје, змије су лукаве животиње. Ако их мотор не самеље, оне ће се притајити све док не засутавите ауто, а онда ће сићи и продужити даље.

– Тако се дешава да змије доспеју у центар града. Њих, ни не знајући, људи довезу из природе где су ишли на излет, одмор, шетњу… Сада такође треба обратити пажњу и на стршљенове, који су јако опасни. Човека може да уједе 20 стршљенова па да му не буде ништа, а може и један ујед да буде кобан. Све зависи од места уједа и реакције организма у датом тренутку – објашњава Арсеније који се бави и уклањањем гнезда стршљенова.

Хватање змија је, додаје, његов Божији дар и то је његов одговор на питање како успева да их ухвати без имало страха.

Ако се деси да угледате змију, све што треба да урадите, саветује он, је да је држите у видном пољу, јер ако одшета, чак се може десити да је и Арсеније не пронађе.

– Иначе није добро да човека уједе и неотровна змија. Змије се хране глодарима, пацовима, мишевима и преносиоци су разбих болести, па су као такве веома опасне и за човека – каже он на крају.

Телеграф.рс

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА