Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Dva nezaboravna dana na Zlatiboru uz ulične svirače

Program zlatiborskog kulturnog leta nastavljen je 17. i nastavlja se danas 18. avgusta nastupima „Uličnih svirača“. To je radno i kodno ime projekta koji na Zlatiboru realizuje Turistička organizacija Zlatibor i „Moon produkcija”, a objedinjuje akrobate, dečije animatore, glumce, muzičare i slikare ulične umetnosti.

Veoma sadržajan program ovog nesvakidašnjeg dešavanja na Kraljevom trgu započeo je oslikavanjem dela pločnika trga 3D street art-om. To je vrsta likovne umetnosti za koju je specifično „uživo“ oslikavanje na ravnoj površini, a daje nam trodimenzionalnu optičku iluziju iz određene perspektive. Takva slika je estetski efektna i zanimljivog oblika iz svih uglova. 3D slika sa temom uličnih svirača i Džokera, prvi je 3D Street rad u ovom delu Srbije. Pošto se stvara na nadmorskoj visini od 1000 metara, biće to jedna od najviših 3D slika na svetu, a delo je autora Milivoj-a Kostića – Koleta, akademskog slikara, koji je zapravo prvi 3D street umetnik u Srbiji, jedini predstavnik Srbije na međunarodnim Street festivalima.

Kako je celokupan prostor Kraljevog trga bio praktično pozornica „Uličnih svirača“ na maloj bini za ovu namenu formiranoj kraj cvećnjaka, prvo su deca i stariji posetioci mogli uživati i podučiti se veštinama žongliranja i drugim vragolijama glumaca i atleta u režiji i izvedbi „Kreativnog pogona i Ludifika“, koji za cilj i misiju ima promovisanje savremenog teatra i cirkusa kao umetničke, angažovane forme. A zatim i dečiji mjuzikl „Velika zbrka“ kreativnog studija «Čarolija“. Tom prilikom okupljeni mališani su igrali i pevali sa vilom Milom i vešticom Gretom i slušali priče o magiji i dobroti čarobnjaka Merlina, u nastojanju glumaca „Čarolije“ da svojim stvaralaštvom i umećem pomognu deci u pronalaženju sopstvenog identiteta, upute ih i usmere ka višim vrednostima života i duha i tako im odrastanje učini lepšim i kvalitetnijim, a boravak na Zlatiboru zanimljivijim.

Neposredno sa okončanjem ove zabave za mališane usledio je koncert bliznakinja Marine i Marije Gobović. Sestre Gobović povele su publiku svojim divnim glasovima i svojom izvedbom etno pesama na jedan nov i za njih prepoznatljiv način polako u noć.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vanredna autobuska linija za Zadušnice

Oglasna Tabla

Izgradnja auto-puta Požega–Kotroman počinje 2021.

Oglasna Tabla

Pilot projekat u šest gradova: Osnovci će od jeseni u školi moći da pohađaju časove atletike

Oglasna Tabla

Užice iz ugla Filipa Petronijevića (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sirup od crnog i belog luka jača imunitet i štiti od prehlade

Oglasna Tabla

Kako dobiti povraćaj PDV-a na opremu za bebe po novom, a kako po starom Zakonu

Oglasna Tabla

Književno veče Laka Veselinovića

Oglasna Tabla

Ujutru sunčano, popodne prolazno naoblačenje

Oglasna Tabla

Predstavljena Studija taksi prevoza u gradu Užicu

Oglasna Tabla