25.4 C
Uzice
јул 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

DSS: UGROŽENI ŽIVOTI PACIJENATA ZLATIBORSKOG OKRUGA

Skener i magnetna rezonanca u užičkoj bolnici u kvaru su preko mesec i po dana, piše u saopštenju Demokratske stranke. Zbog toga su trojica mladića teško povređena u saobraćajnoj nesreći u noći između subote i nedelje morali da budu prevezeni u šezdeset kilometara udaljeni Čačak.

Od jula ove godine nije u funkciji ni angio-sala, pa se urgentni pacijenti sa infarktom srca prevoze u Valjevo, udaljno preko 70 kilometara. Zbog čestog i dugotrajnog nepostojanja adekvatne dijagnostike i mogućnosti zbrinjavanja hitnih stanja već godinama je ugrožen život pacijentima Zlatiborskog okruga koji su upućeni na užičku bolnicu.

Može samo da se nagađa koliko je pacijenata izgubilo život kao posledice tragične nebrige i neodgovornosti ministra zdravlja, koji je upoznat sa stanjem u Zdravstvenim centru Užice i javašlukom rukovodilaca bolnice, kadrova Srpske napredne stranke.

Vladina politika štednje ne sme da bude opravdanje za smrtonosno oduzimanje mogućnosti pravovremenog i kvalitetnog zbrinjavanja pacijenata Zlatiborskog okruga, koji broji preko 300 hiljada stanovnika. Neodgovorno vođenje resora zdravstva i velikih zdravstvenih centara ne sme da se toleriše.

Zbog toga Demokratska stranka Srbije zahteva da ministar zdravlja podnese ostavku ili bude smenjen, da se smeni direktor užičke bolnice, da se izvrši hitna nabavka novog skenera i magnetne  rezonance i angio-sala stavi u funkciju.

Informativna služba DSS   

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla