ОГЛАСНА ТАБЛА
Uncategorized ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Државно финале на Златибору

Лана Андричанин из Сомбора, Драган Никитовић из Чачка, Лола Јорданов из Петровца на Млави и Ален Сејдовић и з Новог Пазара су шампиони финалних трка на 60 м , које су синоћ одржане на Златибору у оквиру 11. Државног финала Плазма Спортских игара младих.

Вече за памћење на Златибору. Трком на 60 м на Краљевом тргу синоћ  је свечано започело 11. Државно финале Плазма Спортских игара младих.

Атлетичари из 17 општина и градова Србије узраст 2015. и млађи/ђе и 2013. и млађи /ђе такмичили су се синоћ  за пролазак на Међународно финале. Такмичари нису могли да сакрију своје усхићење због учешћа на финалу. Узаврела атмосфера, пуна осмеха, радости, поклича бодрења али и понеке сузе и разочарања обележила је такмичење. Фаворити са регионалних финала показали су сво своје умеће и снагу на финалним тркама.

Троје првопласираних  из обе конкуренције и узрасних категорија стекли су право учешћа на Међународном финалу које ће се одржати крајем августа у Сплиту.

„Хвала општини Чајетина и Спортском савезу Чајетина на сарадњи и гостопримству. Поносни смо на сву децу, све такмичаре али и на њихове родитеље, координаторе и тренере који су овде са нама. Сви су они вечерас победници. Шест месеци такмичења је иза нас. Организовали смо преко 180 дневних догађаја у 11. Сезони Плазма Спортских игара младих. Прешли смо преко 100 000 километара у жељи да се широм Србије дружимо са сјајним, малим спортистима. Наш циљ је пре свега да децу анимирамо да се баве спортом и да усвоје здраве животне навике, да се друже и подстичу једни друге и поштују различитости. Наравно да су и медаље важне али нама, као организаторима овог такмичења, најважнија је њихова радост дружења и њихов осмех“, рекла је председница Плазма Спортских игара младих Марија Михајловић.

„Општина Чајетина кроз улагања у инфраструктуру спортских објеката ствара идеалне услове  не само за оваква такмичења него и за припреме свих спортиста. Деца и њихове потребе су нам приоритет. У модерном времену у коме сви живимо важно је да их подстакнемо да се баве спортом , да проведу што више времена напољу, дружећи се. Зато је локална самоуправа ту да помогне  у сваком смислу“ рекао је у свом обраћању председник општине Чајетина Милан Стаматовић .

Наредних дана на Златибору следе такмичења у спортској игри Лино „Између две ватре“, Малом фудбалу, Millennium Team Basketu 3×3, МИС одбојци, рукомету, тенису, стономтенису, турниру у малом фудбалу Coca-Cola куп, Банка Интеса турнир у шаху. Финале у одбојци на песку одржаће се у Новој Вароши.

„ Иако су ово такмичења за децу организована су на професионалном нивом у складу са Правилником Плазма Спортских игара младих. Прво троје првопласираних са атлетике иду даље као и прво двоје првопласираних у шаху, тенису и стономтенису, баскету и одбојци на песку. Остали колективни спортови имаће по једног представника на Међународном финалу у Сплиту“ истиче директор такмичења Плазма Спортских игара младих Филип Комарица.

Медаље победницима уручили су председник општине Чајетина Милан Стаматовић, заменик председника општине Чајетина Зоран Удовичић, атлетичар  параолимпијац Александар Радишић и прослављени фудбалер Алекса Вукмановић.

Пласман  девојчице 2015. и млађе
Лана Андричанин – Сомбор
Сара Радоњић – Врдник
Лана Камиларевски – Београд
 
Пласман  дечаци 2015. и млађи
Драган Никитовић – Чачак
Лазар Несторовић – Крупањ
Вук илић – Сремска Митровица
 
Пласман  девојчице 2013. и млађе
Лола Јорданов – Петровац на Млави
Теодора Лакитеић – Рума
Марта Марковић – Крупањ
 
Пласман  дечаци 2015. и млађи
Ален Сејдовић – Нови Пазар
Немања Стајкович – Београд
Страхиња Крстић – Шабац

Сва такмичења и активности  у оквиру Плазма Спортских игара младих у потпуности су бесплатни за све учеснике од првог до последњег нивоа такмичења на чему можемо бити захвални свим спонзорима и партнерима игара: МОК, УЕФА, ФИДЕ, ФИБА и Европска комисија као и Компаније Бамби, Coca-Cola HBC, НИС АД, Банка Поштанска Штедионица, Компанија Дунав осигурање АД, Millennium Team, Подравка, Topps, Телеком Србија, Банkа Интеса, Medical Innovation Solutions.

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице

Још један паклени дан – назире ли се крај овом низу како бисмо лакше дисали

Објављене нове цене горива

СРЦЕ Ужице: Власт не може да објасни разлику од 2075 бирача више на локалним изборима

Данас је Петровдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Црвено упозорење – врели дани и тропске ноћи све до 20. јула, данас до 40 степени