Огласна табла
СРБИЈА УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Држава сече грану на којој седи – смањила субвенције за пољопривреднике

Влада Србије донела уредбу и смањила субвенције за осигурање усева и животиња у пет округа наше земље, Златиборски, Колубарски, Моравички, Шумадијски и Подунавски!
До ове године, пољопривредници су добијали субвенције у висини од 70% за плаћену премију осигурања, а новом уредбом која је донета 17. марта, та субвенција је смањена на 40%, како би се заштитили од учесталих штета временских непогода као и угинућа животиња.
Овом уредбом, пољопривредници морају да издвајају много више новца за осигурање својих усева и животиња, које је као и све друго поскупело у односу на прошлу годину!
Већина Ужичких пољопривредника и не зна да је оваква одлука донета, па се поставља питање, зашто држава крије овако битну информацију која се тиче свих пољопривредних произвођача у ових 5 округа и о њој нема никаквих вести у медијима?
Очигледно је да власт ради шта хоће, без консултација са пољопривредним произвођачима, и да на овај начин жели да омаловажи све њих, и да им ускрати подршку коју су имали годинама уназад како би се заштитили!
На телевизији се често прича о Српском селу и сељаку, како је то стуб ове земље, будућност, велика улагања, апликације за регистрацију на паметним телефонима и сличне небулозе, које очигледно оваквим уредбама у потпуности демантују све оно што се прича и представља у
медијима!
Српска странка Заветници, захтева да се оваква уредба ХИТНО измени, и обезбеди субвенција свим пољопривредним произвођачима у истој висини као што је то била и претходних година, 70%!
Ужички Заветници траже од градског руководства да се укључе и траже од својих властодржаца у Београду, у Министарству Пољопривреде подхитну измену овакве уредбе за Златиборски округ!
Ако вам је заиста стало, макар мало, до пољопривредних произвођача и опстанка Српског села, јер без јаког села нема јаке државе…

Александар Милић

Председник ГрО Српске странке Заветници Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број напуштених станова у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпаљене ватре у Пријевору, екипе из целе Србије стигле на надметање у припремању гулаша

ОГЛАСНА ТАБЛА