14.8 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Država gradi granični prelaz Gostun

Predlogom budžeta koji je Vlada Srbije usvojila za narednu godinu predviđeno je da se realizuje pet velikih kapitalnih investicija na području zlatiborskog okruga među kojima je i izgradnja modernog graničnog prelaza između Srbije i Crne Gore na Gostunu kod Brodareva.

Realizacija ovog infrastrukturnog poduhvata predviđena je da traje dve godine. Za radove u idućoj godini država je predvidela 540 miliona dinara dok će u 2020. godini biti izdvojenoi još dodatnih 226 miliona dinara.

U planu za iduću godinu nalazi se i sanacija graničnog prelaza kod Bajine Bašte između Srbije i Bosne i Hercegovine za šta je izdvojeno 127 miliona dinara.
Od ostalih kapitalnih projekata na područiju zlatiborskog okruga predviđeno je na teritoriji opštine Požega gradnja naftnih rezervoara za potrebe Direkcije robnih rezervi. Za ovu namenu je opredeljeno 150 miliona dinara u 2019.godini a isti iznos je planiran za ove namene i u 2020.godini. Budžetom je opredeljeno 3,25 milijardi dinara za izgradnju auto – puta od Preljine do Požege.

Budžetom je opredeljeno i 450 miliona dinara za gradnju brane i akumulacije na teritoriji Arilja u 2019.godini. Za funkcionisanje službi zlatiborskog okruga izdvojeno je 31,9 miliona dinara.

Izvor: zlatar.info / Foto: D. Garičić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas sunčano i veoma toplo

Oglasna Tabla

Данас је Преображење Господње

Oglasna Tabla

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla