Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Држава даје новац за куповину сеоске куће: Ово су услови које морате испунити


 

Влада Србије додељује бесповратна средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину. У Министарству за бригу о селу, они ће по овом програму расписати јавни позив за грађане у првом кварталу 2022. године.

За пројекат ће бити издвојено 500 милиона динара, а ове године ће бити додељено око 500 кућа.

– Рок за подношење пријава тече, као и претходне године, од дана објављивања јавног конкурса до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену – наводе у овој институцији.

Критеријуми за доделу бесповратних средстава

Постоје и одређени услови који ће морати да буду испуњени да бисте конкурисали за кућу на селу. Куће су превасходно намењене самохраним родитељима, супружницима и ванбрачним партнерима, младим пољопривредницима/цама до 45 година живота. Услов за учешће на јавном конкурсу је да су подносиоци захтева пунолетни, да немају некретнину на своје име или да је нису отуђили у претходних пет година, да нису у сродству са продавцем…). Такође, сеоска кућа са окућницом, за чију куповину подносиоци пријаве конкуришу, мора испуњавати одређене услове, а то је да буде условна за живот, да њена укупна вредност не прелази 1.200.000 динара, да се налази ван градских и приградских насеља, да су решени имовинско-правни односи и слично, преноси Ало.

– Сви услови за конкурисање и критеријуми за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом биће детаљно назначени у Јавном конкурсу који ће бити објављен на сајту Министарства за бригу о селу и у јавним гласилима са националном покривеношћу – кажу надлежни.

Како да добијете кућу од државе

Подносилац пријаве самостално проналази сеоску кућу са окућницом која је на продају;

Након контактирања продавца, подносилац пријаве попуњава „Образац пријаве“ и обраћа се јединици локалне самоуправе (ЈЛС) на чијој територији се налази објекат;

Јединица локалне самоуправе шаље у теренску контролу своје стручно лице, овлашћено да изврши процену тржишне вредности изабране куће са окућницом;

Теренској контроли овлашћеног лица ЈЛС присуствују купац (подносилац пријаве) и потенцијални продавац, који треба да се сагласи са проценом вредности и то наведе у изјави која је саставни део обавезне документације прописане овим програмом и коју шаље подносилац пријаве приликом конкурисања;

Испуњеност услова утврђује овлашћено стручно лице у обрасцу пријаве који је саставни део конкурсне документрације и садржи изјаву коју потписује градоначелник или председник општине, преноси Мондо.

Подносилац пријаве шаље „Образац пријаве“ са осталом прикупљеном документацијом на адресу Министарства за бригу о селу.

Извор:Новости

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Никитовић: Сва расположива механизација на терену, приоритет оспособљавање путних праваца до болесних

Затрашујући призор након удара грома код Ивањице- Пет мртвих оваца лежале су једна преко друге (ВИДЕО)

Карате: Задовољавајућ наступ Ање Милосављевић на првенству Балкана

Успеси ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ на републичким такмичењима (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Крвна група открива којим све болестима је ваш организам склон

Четири ствари о новцу које ваша деца требају да науче што пре

Ново поскупљење! Више цене цигарета од 1. Јула: Пушачи ће паклу плаћати и до 610 динара

Изложба „Васко Попа-Далеко у нама“

Промоција књиге „Само се срећа рачуна“