ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Држава даје новац за куповину сеоске куће: Ово су услови које морате испунити


 

Влада Србије додељује бесповратна средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину. У Министарству за бригу о селу, они ће по овом програму расписати јавни позив за грађане у првом кварталу 2022. године.

За пројекат ће бити издвојено 500 милиона динара, а ове године ће бити додељено око 500 кућа.

– Рок за подношење пријава тече, као и претходне године, од дана објављивања јавног конкурса до утрошка буџетских средстава предвиђених за ову намену – наводе у овој институцији.

Критеријуми за доделу бесповратних средстава

Постоје и одређени услови који ће морати да буду испуњени да бисте конкурисали за кућу на селу. Куће су превасходно намењене самохраним родитељима, супружницима и ванбрачним партнерима, младим пољопривредницима/цама до 45 година живота. Услов за учешће на јавном конкурсу је да су подносиоци захтева пунолетни, да немају некретнину на своје име или да је нису отуђили у претходних пет година, да нису у сродству са продавцем…). Такође, сеоска кућа са окућницом, за чију куповину подносиоци пријаве конкуришу, мора испуњавати одређене услове, а то је да буде условна за живот, да њена укупна вредност не прелази 1.200.000 динара, да се налази ван градских и приградских насеља, да су решени имовинско-правни односи и слично, преноси Ало.

– Сви услови за конкурисање и критеријуми за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом биће детаљно назначени у Јавном конкурсу који ће бити објављен на сајту Министарства за бригу о селу и у јавним гласилима са националном покривеношћу – кажу надлежни.

Како да добијете кућу од државе

Подносилац пријаве самостално проналази сеоску кућу са окућницом која је на продају;

Након контактирања продавца, подносилац пријаве попуњава „Образац пријаве“ и обраћа се јединици локалне самоуправе (ЈЛС) на чијој територији се налази објекат;

Јединица локалне самоуправе шаље у теренску контролу своје стручно лице, овлашћено да изврши процену тржишне вредности изабране куће са окућницом;

Теренској контроли овлашћеног лица ЈЛС присуствују купац (подносилац пријаве) и потенцијални продавац, који треба да се сагласи са проценом вредности и то наведе у изјави која је саставни део обавезне документације прописане овим програмом и коју шаље подносилац пријаве приликом конкурисања;

Испуњеност услова утврђује овлашћено стручно лице у обрасцу пријаве који је саставни део конкурсне документрације и садржи изјаву коју потписује градоначелник или председник општине, преноси Мондо.

Подносилац пријаве шаље „Образац пријаве“ са осталом прикупљеном документацијом на адресу Министарства за бригу о селу.

Извор:Новости

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце