ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Дружење волонтера са корисницима Дневног боравка за децу са сметњама у развоју у Чајетини у оквиру Дечије недеље

У оквиру Дечије недеље, у Чајетини су организоване многобројне активности у образовним институцијама и организацијама које раде са децом. У Дневном боравку за децу са сметњама у развоју „Зрачак“, читава недеља је обележена радошћу и дружењем корисника са посетиоцима. У петак, 5. октобра, „Зрачак“ су посетили ученици основне школе „Димитрије Туцовић“, који су у априлу ове године учествовали у обуци за младе волонтере у оквиру пројекта „Партнерство у заједници – решење кризе“.

Овај једногодишњи пројекат се бави унапређивањем услуга социјалне заштите и побољшањем квалитета живота деце и младих са сметњама у развоју. Једна од реализованих обука је био и тродневни семинар о вршњачкој едукацији за младе волонтере, за подршку деци са сметњама у развоју у општини Чајетина у кризним ситуацијама. Обука за младе је замишљена и реализована као оспособљавање младих за волонтерски рад у оквиру Дневног боравка децу са сметњама
у развоју и вршњачку едукацију, кроз коју би учесници својим другарима из средње школе и 7. и 8. разреда основне школе могли да пренесу искуство и стечено знање о пружању подршке деци са сметњама у развоју, нарочито у кризним ситуацијама.

Ученице које су учествовале на семинару, су заједно са старијом волонтерком Даницом Радибратовић, посетиле кориснике „Зрачка“ и са њима и запосленима реализовале креативну и кулинарску радионицу. Сви учесници су радовали дружењу и раду, а нарочито креирању малих уметничких дела од воћа, које су сви заједно, на крају, са уживањем појели.

По речима Зорице Милосављевић, председнице Златиборског круга, који је пружалац услуге социјалне заштите Дневни боравак за децу са сметњама у развоју у Чајетини, ово удружење већ годинама развија солидарност, активизам и волонтеризам у Чајетини, пре свега када су у питању деца и млади. Кроз пројекте које реализује, Златиборски круг на један систематски и инклузиван начин унапређује квалитет живота деце са сметњама у развоју и њихових породица.

Златиборски круг, кроз пројекат „Партнерство у заједници – решење кризе“ који спроводи већ годину дана у сарадњи са општином Чајетина, окупља све локалне институције и организације и све људе добре воље, који желе да учествују у обезбеђивању подршке особама са сметњама у развоју и њиховим породицама, нарочито у време криза и ванредних околности.

Пројекат се реализује уз подршку Владе Републике Србије и Европске уније у оквиру програма ЕУ ПРО Плус.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Новогодишњи празници на Златибору уз мноштво популарних извођача

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Ми се надамо, нада је живот“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанин у аутомобилу превозио 4,5 килограма марихуане

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА