OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Drugo mesto za „Lokomotivaciju“ na 9. Trci preživljavanja (VIDEO)

Na 9. izdanju „Trke preživljavanja“, koja je održana na Rtnju, čajetinski tim Lokomotivacija zauzeo je drugo mesto. Ekipu su činili članovi PK Tornik, Petar Vesović, Marko Luković, Nenad Bogdanović i Aleksandar Džambasović. Trku je organizovala Wild Serbia. Na ovom takmičenju nastupila je joiš jedna čajetinska ekipa, Oktobarska evolucija, koju su činili Marko Pantović, Marko Škodrić i Boško Ćupović.

Prema rečima Petra Vesovića, inače predsednika PK Tornik, primarni cilj ekipe bio je završiti trku, tako da su ostvarenim rezultatom prevazišli sopstvena očekivanja. Priznaje da su se posle svega nadali čak i prvom mestu, ali su posle dugotrajnog bodovanja, koje je trajalo oko pet sati, ipak bili jedno mesto niže na pobedničkom podijumu. Inače, ovo im je bio ukupno treći nastup na ovom takmičenju, u nešto izmenjenom sastavu.

Poseban izazov bilo je sakupljanje hrane na terenu, što podrazumeva mnogo toga, od bobica i kruški takiša, koje su po Vesovićevim rečima u jednom trenutku mnogo pomogle njegovom timu, pa do insekata.

–U takmičarskom delu potrebno je biti spreman i taktički i fizički, od čitanja karte do pronalaženja hrane, paljenja vatre i pravljenja skrovišta. Ispostavilo se da je trka taktički bila veoma zahtevna, a mi smo prevazišli sebe. Trka je krenula iz sela Ilino, dalje severnom stranom Rtnja, po lošim vremenskim prilikama, na konstantnoj visini od oko 1000 meetara. U startu nas je prestiglo više od 10 ekipa, ali smo ih kasnije sustigli i trka se odlučila na južnoj padini Rtnja, gde smo uspešno rešili zadatke. Izbegli smo da noćimo na liticama pre mraka. Nismo imali mnogo hrane te večeri, samo kruške takiše, malo gloginja, oraha i šipuraka… Sve to ulazi u bodovanje, od sakupljanja hrane do paljenja i gašenja vatre, sve se fotografiše. U tom trenutku smo bili trećeplasirani. Ustali smo rano i dobrim tempom smo se posebno istakli na „brzincu“ na dužini od šest kilometara, gde smo morali da fotografišemo bunar sa gomilom jabuka, posle čega se traži najkraći put do cilja. Došli smo prvi na cilj, dugo je trajalo bodovanje, smatrali smo da smo najbolji, ali je komisija odlučila na nismo.

Za Rtanj se vezuju mnoge magijske priče, koje su svakako u vezi sa čitavim ambijentom u kojem se nalazi ova planina. Prema Vesovićevim rečima, Rtanj je svakako nešto što treba neposredno doživeti.

–Rtanj je posebna priča, čarobna planina. Ja sam bio tamo prvi put, ali ćemo svakako planirati neku akciju kluba ubuduće, ne takmičarsku, već laganu, da uživamo u lepotama Rtnja. Smenjivanje vremenskih uslova, smenjivanje vegetacije, mnogo divljači, zečeva, srna, obrasli predeli… I tamo, nažalost, sela izumiru, putevi su zarasli i to nam je predstavljalo dodatnu težinu, orijentaciona karta je rađena pre 40 godina, sve je na terenu drugačije.

Obaveza za vikend imali su i juniorski predstavnici PK Tornik. Tim devojaka (Tijana Ćirović, Aleksandra Ružić, Jelena Đorđević) bio je prvi, a dve muške ekipe su osvojile drugo (Danilo Vesović, Milenko Žunić, Nikola Grbić) i treće mesto (Miloš Đorđević, Nikola Đorđević, Veljko Delić) na pretposlednjoj trci Lige Srbije, održanoj na Avali, u noćnim uslovima.

Izvor:zlatiborpress.rs/foto:PK Tornik

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kako izgleda junski školski raspored, ko prvi “greje” klupe i zašto

Oglasna Tabla

Zlatiborski hoteli počeli sa radom (VIDEO)

Oglasna Tabla

„Hajdučka tepsija“ – Izvrsno jelo naših predaka

Oglasna Tabla

LU Zlatibor: Nadoknada štete od divljih svinja prema propisima

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 30. maj

Oglasna Tabla

Jedna od najvećih srpskih sredonjovekovnih svetinja nalazi se u samom centru Arilja: Plavi anđeo pleni lepotom od 13. veka

Oglasna Tabla

JКP Treći septembar bogatije za tri kamiona, dar beogradske Gradske čistoće

Oglasna Tabla

Protestuju vlasnici turističkih čamaca na Uvcu

Oglasna Tabla

Izvo’lte, Srbi! Grci nama neće tražiti potvrdu na ulasku u zemlju

Oglasna Tabla