Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Друга радионица за израду Протокола за пружање подршке деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Чајетина у кризним ситуацијама

Крајем марта у Чајетини је започет процес израде Протокола за пружање подршке деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у кризним ситуацијама. У среду, 19. априла, у чајетинској библиотеци је одржана друга радионица за израду Протокола, као део пројекта Партнерство у заједници – решење кризе, који реализује удружење Златиборски круг у партнерству са општином Чајетина.

Водитељке процеса израде Протокола, мастер дефектолози Светлана Главинић и Мирјана Оцокољић из Друштва за церебралну и дечију парализу Ивањица, задовољне су саставом Тима за израду Протокола у којем су присутни представници свих релевантних институција и организација, а по њиховим речима то обезбеђује квалитетан приступ овој осетљивој теми и квалитетан документ као резултат рада.
У процес израде Протокола су укључени представници локалне самоуправе, предшколске установе, основне и средње школе, ватрогасне јединице, полицијске станице, Центра за социјални рад, Дома здравља, Црвеног крста, Центра за културу и локалних удружења, који ће сагледати положај и потребе особа са сметњама у развоју у периоду кризе из угла сваке од ових организација/институција, и учествовати у процесу изналажења решења и одговора на ове потребе.
На другој радионици, учесницима су кроз теоретски и практичан рад објашњени појмови и значења конкретних сметњи у развоју и начини на које је могуће пружити подршку и помоћ у превазилажењу потешкоћа за остваривање основних потреба у комуникацији, кретању и функционалности у локалној заједници.

Израда Протокола је део пројекта Партнерство у заједници – решење кризе, који реализује удружење Златиборски круг у партнерству са општином Чајетина, а чији је циљ обезбеђивање шире подршке у локалној заједници кроз систематски приступ положају и потребама деце са сметњама у развоју и њихових породица у ванредним и кризним ситуацијама. Пројекат се реализује од новембра 2022. године и у протеклом периоду су реализоване обуке за запослене у образовању и социјалној заштити о раду са децом са сметњама у развоју у кризним ситуацијама када су њихове специфичне потребе повећане.

Пројекат „Партнерство у заједници – решење кризе“ подржавају Европска унија и Влада Републике Србије кроз програм ЕУ ПРО Плус.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Градски културни центар прикључио се акцији „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Део центра Ужица данас без електричне струје

XVI Полицијада „Златибор 2023“

Нелегално оружје може се предати још данас и сутра без икаквих последица

У ужичком породилишту рођене четири бебе

Временска прогноза за среду 7. мај