Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Druga faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace

Radovi druge faze rekonstrukcije Zelene pijace odvijaju se nesmetano uprkos niskim temperaturama. U toku su radovi na šalovanju i pripremi za izlivanje prve ploče objekta koji se gradi:

„Nadamo se da će radovi biti završeni u planiranom roku, sve zavisi od vremenskih prilika. Ova zgrada će imati lokale u prizemlju i robnu pijacu na spratu. Na ovaj način će na Zelenoj pijaci biti obuhvaćeni svi prodajni objekti kojima JKP „Bioktoš“ upravlja“ istakla je Mirjana Radivojčević iz Javno komunalnog preduzeća „Bioktoš“.

Mirjana Radivojčević, JKP „Bioktoš“

„U dogovoru sa izvođačem planirano je da se izvode radovi koji usled vremenskih uslova neće narušiti kvalitet gradnje, da bismo ubrazali realizaciju projekta, dogovoreno je da se uporedo krene sa nabavkom mašinske i instalacione opreme“ naveo je Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“.

Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“

Uporedo sa radovima druge faze priprema se i treća faza koja podrazumeva zamenu krova na Zelenoj pijaci. Maksimović ističe da projektanti uskoro treba da završe i projekat natkrivanja, koji je jako kompleksan: „Zbog težine krova i uzimajući u obzir bezbednosti svih korisnika, projekat natkrivanja se mora raditi po najvišim standardima. Kad dođe do izvođenja radova u dogovoru sa Bioktošem i sa Gradom videćemo oko izmeštanja pijace i oko celokupne organizacije.“

Radovi sve tri faze trebalo bi da budu završeni do polovine ove godine, kada će Užičani dobiti potpuno novu, drugačiju i moderniju pijacu.

Za narednu godinu predviđeno je da se na donjem delu pijace izgradi fast garaža čime će biti rešen problem prilaza i parkiranja.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Još četiri nova slučaja infekcije u Zlatiborskom okrugu, ukupno 19 obolelih

Oglasna Tabla

Stariji sugrađani u kupovinu u subotu umesto u nedelju

Oglasna Tabla

Obaveštenje Gradskog štaba o uvođenju novih i izmenama starih vanrednih mera

Oglasna Tabla

Spisak prodavnica otvorenih za penzionere u subotu 4. aprila

Oglasna Tabla

Četiri nova slučaja infekcije u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Rodila sam je zdravu, a krstila u bolnici uz strašnu dijagnozu: Sofijin život košta 2 miliona dolara

Oglasna Tabla

JP,,3.Septembar“ – Prijavite stanje sa vodomera

Oglasna Tabla

Epidemija koronavirusa oborila cene stanova u Srbiji za 20 odsto

Oglasna Tabla

Prijemni ispiti neće biti onlajn

Oglasna Tabla