ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Дринска регата у Љубовији, величанствени доживљај који ће окупити преко 30.000 људи

Једна од највећих регата у Европи одржаће се 8.јула у Љубовији, када прелепом Дрином у рути дугој 40 км спушта се и плови највећи број рафтера. Ово је величанствен и незабораван доживљај!
Некада давно током XИX И XX века, непредвидивом и чудљивом реком, храбри дрински сплавари превозили су дрвену градју од њеног настанка у Црној Гори код Сцепан поља до Шапца, па чак и даље до Београда и Смедерева. Неустрашиви и вешти Дрински сплавари савладали су сурову нарав Зеленике током свих годишњих доба. Преградјивањем тока Дрине за потребе изградње хидроелектране у Зворнику, Бајиној Башти и Вишеграду средином XX века престао је превоз дрвне градје речним током и тиме угушен један занат.


Наслоњени на традицију сплаварења у Подрињу , свакге друге суботе јула Туристицка организација општине Љубовија, организује манифестацију дринска регата Љубовија, која на модеран начин чува причу о сплаварењу од заборава.

Дринска регата Љубовија има традицију више од једне деценије. Пионири и зачетници ове манифестације спустили су се први пут низ Дрину друге суботе јула 2001. године. Манифестација се из године у годину развија и броји хиљаде пловила и висе десетина хиљада учесника на води.

Пловни пут је од Рогачице до Љубовије у дужини од 40 км, сто чини око 8 сати пловидбе и незаборавног дружења у прелепом амбијенту и пријатној атмосфери уз звуке трубе . Дринска регата је туристички бренд, заштитни знак општине Љубовија, њен печат на туристичкој мапи један од највећих догадјаја у Србији.

У оквиру манифестације и дана Дринске регате, посетиоци могу уживати у различитим догадјајима, спортским такмичењима, тематским и књижевним вечерима, представама, концертима великих музичких звезда домаће сцене, као и другим догадјајима забавног и такмичарског карактера који манифестацији дају богат садрзај и незабораван доживљај.
Сплаварити реком Дрином је незабораван доживљај управо због њене савршене лепоте, боје И немирне ћуди. Посетиоци који једном заплове Дрином, увек се радо враћају и са собом понесу незаборавне доживљаје које памте читав живот.

Србију волимо

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Од сутра радови у Улици Станоја Главаша

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље

Високи нивои хербицида пронађени у више од половине узорака сперме, открива истраживање

Стамбени кредити и зајмови привреди стагнирају – када се може очекивати пад камата

Олакшице за струју и гас – најсиромашнијима највеће субвеције

Промоција збирке песама “Кошмари Кошара”

Данас је Свети Јован Богослов

ОГЛАСНА ТАБЛА

Beldocs одбројавање