ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

Drinska regata u Bajinu Baštu dovodi preko 100.000 posetilaca, na vodi se očekuje 10.000 čamaca

Bajina Bašta – Na reci Drini sve je spremno za najmasovniju manifestaciju na vodi. Drinska regata zakazana je za period od 14. do 18. jula u Bajinoj Bašti, a godina pauze uslovila je nikad veće interesovanje posetilaca, stoga su skoro svi smeštajni kapaciteti već sada popunjeni i u opštini na krajnjem zapadu Srbije za pet dana očekuje se preko 100.000 gostiju, saznaje agencija RINA.

„Ljudi su se zaželeli Drinske regate, jer to nije samo manifestacija već događaj sa kog se nose najlepše uspomene. Posetioci će kao i obično stići iz svih delova zemlje, ali i iz susednih država tako da na reci tokom velikog spusta koji je zakazan za subotu, očekujemo preko 10.000 čamaca. Kao i obično, sve mere vezane za bezbednost učesnika i svih posetilaca biće maksimalno sprovođene. Nadamo se gostima i iz inostranstva uprkos pandemiji, jer iskustvo je pokazalo da ko dođe jednom uvek se vraća ponovo“, izjavio je za RINU Siniša Spasojević iz TO „Tara-Drina“.

Većem broju gostiju svakako je doprinelo i znatno povećanje smeštajnih kapaciteta u Bajinoj Bašti.

„Cene smeštaja su ostale iste kao i prošle godine, u zavisnosti od lokacije i vrste apartmana zavisi i količina novca koju morate da izdvojite, ali svakako pristupačna je za svaki džep. Cene smeštaja za Regatu se kreću u rasponu od 800 do 4800 dinara po osobi za dan, u zavisnosti od prethodno pomenutih faktora. Sve informacije se mogu se mogu dobiti kontaktiranjem Turističkog info-centra u Bajinoj Bašti“, kaže Spasojević.

Organizatori su i ove godine pripremili bogate sadržaje u sklopu manifestacije, a vrhunac žurke svakako će biti koncerti najvećih zvezda iz Srbije i regiona. U petak veče će nastup održati Dženan Lončarević i Aco Pejović, a dan kasnije Đorđe David i Toni Cetinski.

RINA / GZS

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце