2.3 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA

DRINSKA REGATA „NAJBOLJE IZ SRBIJE“ U 2016. GODINI

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i u 2016. sprovelo je akciju „Najbolje iz Srbije“, u okviru koje su izabrani najuspešniji robni i korporativni brendovi na domaćem tržištu, kao i najbolji izvoznici, manifestacije i startap preduzeća. Pravu učešća u akciji imala su sva preduzeća koja posluju u Srbiji, konkurišući za priznanje u određenim kategorijama, zavisno od delatnosti, porekla preduzeća i brenda.

Foto: Drina info portal

Od početka akcije prošlo je 12 godina. Sada već davne 2004. godine pokrenuta je akcija pod nazivom „Najbolje robne marke Srbije“, koja od 2008. godine menja naziv u „Najbolje iz Srbije”, kako bi se proširio opseg nominacija. Osnovni cilj zbog kojeg je pokrenuta bio je doprinos afirmaciji domaćih kompanija i proizvoda koji su po kvalitetu, ceni i ostalim elementima, ravnopravni svetskim konkurentima. Organizatori dugi niz godina bili su Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (kao i prethodna nadležna ministarstva za oblast trgovine, potrošača i tržišta) i Privredni pregled.

Posebnu „težinu“ ovoj nagradi daje i stručni žiri koji odlučuje o dobitnicima. Ova godine „Najbolje iz Srbije“ izabrali su Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije – predsednik Žirija, Rasim Ljajić, Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Goran Knežević, ministar privrede u Vladi Republike Srbije, dr Goran Petković, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dr Saša Veljković, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Vera Vida, predsednica UO Centra potrošača Srbije, Anđelko Trpkovićizvršni direktor „Publicis One“, Dragan Bujošević, generalni direktor „RTS“, Ratko Dmitrović, generalni direktor „Novosti“ i Ivana Lakić, glavni i odgovorni urednik „BizLife“.

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Najbolje iz Srbije“ u kategoriji Najbolja turistička manifestacija u funkciji promocije Srbije je Drinska regata Bajina Bašta!  Svečana dodela priznanja „Najbolje iz Srbije“ održana je 02. februara u kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma a priznanje za Drinsku regatu uručio je Rasim Ljajić, Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. Tom prilikom ministar Ljajić je svima toplo preporučio da dođu na Drinsku regatu jer je se on i lično uverio u kvalitet ove manifestacije. Nagradu je u ime Sportsko turstičkog centra „Bajina Bašta“ primio Dejan Mlađenović, direktor ove Ustanove.

Foto: Drina info portal

– Ovo je zaista veliko priznanje za nas. Drinska regata je u 2016. godini dobila dva najprestižnija priznanja iz oblasti turizma, Turistički cvet koji dodeljuje Turistička organizacija Srbije i evo sada i priznanje „Najbolje iz Srbije“. Izuzetno smo ponosni na ove nagrade, zaista je važno što su ovo priznanja koja dodeljuju najviše državne institucije kada je reč o turizmu, što je znak da je Drinska regata konačno i definitivno svrstana u red najuspešnijih manifestacija u zemlji. Na nama je da i dalje radimo na što boljoj organizaciji regate jer ova priznanja nas obavezuju na to. – kažu u Službi za turizam Sportsko turističkog centra „Bajina  Bašta“.

Dejan Mlađenović, direktor S.T.C „Bajina Bašta“ povodom dobijanja još jednog prestižnog priznanja je izjavio da je ovo uspeh svih Bajinobaštana jer je ceo grad na nogama tih dana i svi funkcionišu kao jedan tim. „Ove nagrade ćemo iskoristiti da još više unapredimo manifestaciju ali i da podignemo prepoznatljivost cele destinacije kako u Srbiji tako i šire“.

Izvor: Drina info portal

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vladimir iz Sevojna je nestao, nema ni njegovog automobila: Preživeo je moždani udar i živi sam

Oglasna Tabla

Tribina o vaspitnim stilovima roditeljstva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Trikovi koji pomažu u čišćenju leda sa automobila

Oglasna Tabla

Slobodan Šarenac: „Zlatibor je odličan za pripreme sportskih ekipa“

Oglasna Tabla