25.3 C
Uzice
јун 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

DRAMA U LONDONU, IVANI IZMAKLA MEDALJA ZA CENTIMETAR

Ivana Španović osvojila je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je u drugoj seriji finala ostvarila najbolji skok od 6,96. Ivana u poslednjoj seriji zabeležila odličan skok, ali joj se otkačio broj, dotakao pesak i znatno umanjio daljinu. Odbijena žalba ASS. Zlato otišlo u ruke Amerikanke Britni Ris, dok je srebro osvojila Ruskinja Darija Klišina. Bronzu je osvojila Tijana Bartoleta.

23.08 – Odbijena žalba Atletskog saveza Srbije, napisao je na Tviteru predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

22.58 – Dodeljene medalje Britni Ris, Darji Klišinoj i Tiani Bartoleti. čime je, kako se čini, okončan i žalbeni postupak koji je pokrenuo Atletski savez Srbije.

22.50 – Predstavnici Atletskog saveza Srbije i svetske atletske federacije još uvek se nalaze u kontrolnoj sobi. I dalje se čeka odluka o žalbi ASS, napisao je na Tviteru predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

22.23 – Odložena je ceremonija dodele medalja u skoku u dalj. Čeka se ishod žalbe Atletskog saveza Srbije.

22.00 – Predstavnici Atletskog saveza Srbije uložili su žalbu na izmeren poslenji skok Ivane Španović. Čeka se ishod ove žalbe.

vana Španović nije imala sreće u finalu u skoku udalj, pošto joj je medalja izmakla za jedan centimetar. Ivana je skočila 6,96 metara, ali je Amerikanka Tijana Bartoleta u poslednjoj seriji skočila centimetar više.

Posle prestupa u prvoj seriji, Ivana je najbolji skok izvela u drugoj, koji je u tom trenutku bio dovoljan za prvo mesto.

Ipak, Britni Ris je u trećoj seriji sa skokom od 7,02 preuzela prvo mesto koje je do kraja zadržala.

U petoj seriji briljirala je Darija Klišina, koja je skočila sedam metara i preuzela drugo mesto, da bi u poslednjoj seriji i Bartoleta pretekla Ivanu skokom od 6,97.

U poslednjoj seriji Ivana je skočila više od sedam metara, ali su rezultati pokazali 6,81, verovatno pošto se sa Ivaninih leđa otkačio broj i napravio trag u pesku.

Velika šteta za srpsku atletičarku, koja je još jednom pokazala da je u samom svetskom vrhu u skoku udalj, ali da je za vrhunske domete potrebno i malo sreće.

Izvor: RTS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas sunčano i veoma toplo, do 35 stepeni

Oglasna Tabla

Protest „1 od 5 miliona“ privremeno obustavljen u Užicu

Oglasna Tabla

Šestak tuče đake, grize nastavnike, a niko mu ne može ništa!

Oglasna Tabla