ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Drama naših državljana na Tajlandu! Rapaić: Svi smo zarobljeni i nemamo način da dođemo do Srbije, među nama ima dece i hroničnih bolesnika!

Dr Stevan Rapaić, naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu i gostujući professor na NIDA Univerzitetu u Bangkoku, skrenuo je na društvenoj mreži Fejsbuk pažnju javnosti da je zajedno sa oko stotinu Srba zarobljen na Tajlandu.

Rapaić se zahvalio svim ljudima koju mu se javljaju iz Srbije i brinu o njemu, rekavši da ima sve što mu je potrebno.

– Moji domaćini sa NIDA univerziteta omogućili da ostanem kod njih do daljnjeg, iako je fakultet zatvoren i u potpunosti izolovan. Ovim putem želim da skrenem pažnju javnosti na nezavidnu situaciju u kojoj sam se našao zajedno sa još oko STOTINU sugrađana, među kojima ima i male dece i hroničnih bolesnika. Svi smo zarobljeni na Tajlandu i nemamo način da dođemo do Srbije. Većina je ovde došla turistički, ali ima i dosta studenata i nas koji smo na službenom putu – napisao se Rapaić.

On kaže da su svi naši sugrađani kontaktirali ambasadu Srbije u Džakarti, kao i Tačku povratka, te da su nadležni organi upoznati sa njihovom situacijom.

– Građanima Srbije vize polako ističu, zdravstveno osiguranje još brže, o njihovim finansijskim problemima i svakodnevnim troškovima života ne treba trošiti reči. Dok se zdravstvena situacija u vezi sa koronavirusom u Bangkoku svakodnevno pogoršava, radnje zatvaraju, do osnovnih namirnica i sanitarnih sredstava se sve teže dolazi. Naši sugrađani polako ostaju bez osnovnih sredstava za život, a pošto se radi o turistima, oni nemaju pravo da iznajme stanove na mesečnom nivou, već su prinuđeni da traže prenoćište po hotelima ili smeštajima na dan, a koji su desetostruko skuplji. Osim toga, kako vreme prolazi Tajlanđani pojačajavaju sigurnosne mere i postoji mogućnost da i oni zatvoriti aerodrome i uvedu vanredno stanje, a tada nećemo moći stići ni do Bangladeša. I pored svega pomenutog Srbi koji se ovde nalaze imaju razumevanja i strpljenja za vanredne mere koje je država Srbija uvela i spremni su da učine sve što je u njihovoj moći da pomognu svojoj zemlji čim se u nju vrate – kazao je Rapaić.

Izvor: pink.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду