OГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Драгиша је по стажу најстарији пецарош на језеру Перућац, дуже од пола века његов мамац гризу крупне рибе

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Бајина Башта – Језеро Перућац прави је рај на западу Србије и последњих неколико година постало је једна од најпосећенијих локација у овом делу земље. Међутим, ова туристичка атркација идеална је и за многе пецароше који овде могу да улове капиталне примерке. Да рибарење у води Перућца не може да досади најбоље показује и по стажу најстарији пецарош Драгиша Бошковић.

„Скромних последњих педесет година непрекидно проводим време на овом језеру. Велика је разлика пецати на реци Дрини и на Перућцу, због коришћења прибора, начина пецања и онога што желите да буде ваш улов. Део сваког дана проведем на језеру, то је мој начин за опуштање који бих препоручо свима у ово брзо време у ком живимо. Поред воде имате мир, тишину и могуће је остварити добар улов“, каже за РИНУ Драгиша.

Овај пецарош из Бајине Баште свој радни век провео је махом у директорској фотељи, коју је заменио оном још удобнијом сатканом од обала живописног језера. Његова канцеларија уместо сива, сада је смарагдно зелена. У Националном парку Тара из године у годину је све више оних који желе да уживају управо попут Драгише, а кући се враћају са трофејима.

„Током мог дугогодишњег риболова скоро све време водим евиденцију јер су таква правила Национланог парка и могу слободно да кажем се овде уз мало вештине могу упецати сомови од 40 килограма, шарани и амор од по 15 килограма. То су трофеји којих има чак и по 20 месечно, што се може подвести под одличан улов“, рекао је Драгиша.

На језеру Перућац се сваке године одржава такмичење у лову на младице, а такође је могуће упецати заиста велике примерке. Осим младице богато је и кленовима, сомовима и шаранима, а све што вам је потребно да би попут Драгише уживали у свој овој лепоти јесте риболовачка дозвола коју лако можете добити у неком од локалних друштава, штап и мало “пецарошке среће” да „риба загризе“.

ГЗС/ РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Златарско језеро „попила” суша, Највећа акумулација на Увцу готово без купача и кампера, а чамци врло ретко пале моторе

Oglasna Tabla

Настрадао дечак док је са оцем припремао огрев за зиму

Oglasna Tabla

Чудо природе у селу код Нове Вароши, пронађена џиновска гљива пухара пречника око пола метра

Oglasna Tabla

Произвођачи тражили да замрзнута цена пелета буде 370 евра по тони

Oglasna Tabla

Концерт групе Неверне бебе

Oglasna Tabla

Санација оштећених тераса на објекту Спомен-дома Меморијалног комплекса Кадињача

Oglasna Tabla

Срби га запленили од Немаца током Другог светског рата, а сада већ деценијама чува Ужице: Тенк симбол је града на Ђетињи

Oglasna Tabla

Суд донео одлуку: Рехабилитован четнички војвода Никола Калабић

Oglasna Tabla

Ужичка “Нискоградња” свакодневно ради на санацији ударних рупа, пресвлачењу коловоза и комплетних реконструкција (ВИДЕО)

Oglasna Tabla