OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Dr Kon otkriva kad bi moglo doći do popuštanja mera u Srbiji: Daleko smo od toga…

– Verovatno će u Kriznom štabu biti borba da se nekim objektima produži radno vreme za neki sat, ali o tome će biti reči u narednom periodu – kazao je epidemiolog Predrag Kon
Uprkos nešto boljoj epidemiološkoj situaciji s korona virusom u prethodnom periodu, mere koje su na snazi ostaće nepromenjene najverovatnije do kraja januara, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, Predrag Kon.

On navodi da se u Srbiji još uvek beleži veliki broj zaraženih na dnevnom nivou, te da još ne možemo govoriti o brzom popuštanju mera.

– Još imamo delom nepovoljnu, a delom nestabilnu situaciju, zavisno od dela Srbije. Beograd još uvek ima blizu 600 novozaraženih na dnevnom nivou. To je visok broj. Dakle, ne možemo govoriti o nekom brzom popuštanju. Treba da se, ukupno gledano, spustimo na dvocifren broj da bismo uopšte mogli da pričamo o tome, a mi smo još na četvorocifrenim brojevima, tako da smo još daleko od toga – kaže dr Kon i dodaje da će „produženja radnog vremena za neke objekte biti, ali, verovatno, uz žestoko protivljenje medicinskog dela kriznog štaba“.

Ipak, ni to ne očekuje do kraja ovog meseca.

– Jako je važno da, ako se spušta aktivnost virusa, ne dozvolimo ponovno podizanje. Mi već imamo vrlo relaksirane mere. Verovatno će u kriznom štabu biti borba da se nekim objektima produži radno vreme za neki sat, ali o tome će biti reči u narednom periodu. Mislim da tokom januara nema ni govora o tome – naglašava Kon za Kurir i dodaje da na važeće mere nisu stavljeni rokovi, a da „nema ni teoretske osnove da se nešto toliko promeni u drugoj polovini januara da bi došlo do popuštanja mera“.

Što se odziva za vakcinaciju tiče, Kon kaže da očekuje da će on biti još veći.

– Vrše se ozbiljne pripreme za vakcinalne punktove i velike centre, kao što će biti Sajam. Istovremeno pripremaju se ekipe u okviru domova zdravlja. Tu ima mnogo posla, koji se obavlja i sada dok još nema velikog broja vakcina – navodi Kon za Kurir, koji građanima savetuje da se odluče za prvu vakcinu koja je dostupna i do koje mogu da dođu, kako bi što pre dobili zaštitu.

Izvor: telegraf.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bravo Srbijo! prikupljen novac za malog Petra iz Kragujevca!

Oglasna Tabla

Načelnica Doma zdravlja: Zaražene bebe iz Arilja nemaju upalu pluća

Oglasna Tabla

Mladi policajac spasao šestomesečnu bebu iz zaključanog auta (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dobrodošlica za nove investitore

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu od virusa kovid-19 obelo 116 osoba

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Za sada bez novih mera, konačna odluka u petak!

Oglasna Tabla

Obaveštenje o plaćanju usluge zakupa i održavanja groblja

Oglasna Tabla

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano 315 covid pacijenata

Oglasna Tabla