ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

др Јањић: У наредних неколико дана стабилизација водоснабдевања у три општине Златиборског округа

Ужице – Обилне падавине које су у последњих неколико недеља захватиле територију западне Србије довеле су до замућења и загађења изворишта у локалним самоуправама, па су тако мештани појединих МЗ и градских средина имали проблема са водоснабдевањем.

„Грађани Косјерића могу да користе хигијенски исправну воду за пиће из Градског дистрибутивног водовода, када говоримо о Ариљу већи део те општине се снабдева водом за пиће из ЈП „Рзав” и ту није било никаквих проблема у водоснабдевању. Око 60 домаћинстава која се снабдевају са изворишта Клокоч имали су проблема услед обилних падавина дошло је до замућења воде и изворишта, тако да и даље тај део насеља нема адекватно водоснабдевање, надам се да ће у наредном периоду доћи до стабилизације снабдевања водом у том делу Ариља”, рекла је за ГЗС др Оливера Јањић специјалиста хигијене, начелник Центра за хигијену и хуману екологију Завода за јавно здравље Ужице.

др Оливера Јањић рекла је да када је реч о ситуацији у Бајиној Башти водоснабдевање у тој локалној самоуправи функционише нормално.

„Локални водовод „Тара Заовине“ имао је одређених потешкоћа у водоснабдевању, у смислу да је била повећана муткоћа воде која се дистрибуирала у том делу насеља, тако да су „Дринско-Лимске ХЕ“ предузеле све мере у побољшању просеца пречишћавања интензивном испирању дистрибутивне мреже у наредних пар дана. Сада је мало боља ситуација, али и даље вода се не користи за пиће, у наредних пар дана очекујем да ће се ситуација стабилизовати јер већ имамо неке назнаке да је вода бољег квалитета него пре недељу дана“, рекла је др Јањић.

Извор: Глас Западне Србије

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији пре подне киша, после подне разведравање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА