13.3 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Doživeo infarkt tokom privođenja: Mijodragu od stida napuklo srce

Uglednom užičkom oružaru i penzioneru pozlilo prilikom privođenja u policiju, porodica ogorčena ponašanjem MUP. Drobnjaković (68) tretiran kao opasni kriminalac, određen mu pritvor od 30 dana.

PRIPADNICI Policijske uprave u Užicu priveli su pre dve nedelje Mijodraga Drobnjakovića (68), uglednog Eru poznatog zaljubljenicima u lov i streljaštvo širom Srbije. Akcija koja je predviđena kao rutinska, usmerena protiv kriminalaca, pretvorila se u dramu sa neizvesnim ishodom: poznati oružar doživeo je tokom policijske intervencije srčani udar, a Užičani su ostali zatečeni omalovažavanjem sugrađanina koji je bez ijedne mrlje u svojoj karijeri dočekao penziju.

Policija je sa nalogom za pretres zorom zakucala na vrata. Zaplenili su 11 komada trofejnog, lovačkog i mahom nasleđenog oružja, sa urednom dokumentacijom. Sporan je, za policiju, jedan komad oružja koji je neko iz Republike Srpske, ko zna kada, doneo na popravku. Vlasnik je preminuo, a lovački karabin je od tada na polici čekao rodbinu vlasnika, ali se niko nije pojavio. Sporna je i količina municije, jer 20 odsto zatečenih metaka, nije „pokriveno“ oružnim listovima…

– Reč je o municiji koja u radionici, zatvorenoj pre deceniju, ostala u rafu, a proizvedena je mahom pedesetih godina prošlog veka. Istina će se dokazati na sudu ali nije to ono što boli, vređa i izaziva strah – objašnjava Đorđe Drobnjaković (34), sin poznatog oružara. – Mog oca poznaje bezmalo svaki ovdašnji policajac kao „brata po oružju“. On ima pet ugrađenih stentova, anginu pektoris i oštećenja kičme. Morali su dozvoliti da mu se istog trena kada su došli, ukaže pomoć, ali nije tako bilo. Tokom policijske intervencije on je doživeo infarkt, loše je, i strahujem da u bolničkom pritvoru neće izdržati…

Tokom policijske akcije, Drobnjaković se požalio na stezanje u grudima. Posle sat i po „većanja“ i dokazivanja da je hronični bolesnik, dozvoljeno mu je da pozove Hitnu pomoć. Od medicinara je u predinfarktnom stanju dobio uput da se u slučaju pogoršanja javi u bolnicu. Malo kasnije, u policijskoj stanici suočio se sa verbalnim napadima jednog inspektora i uniformisanog policajca.

– Novi stres je pogoršao njegovo stanje, infarkt je doživeo na putu do bolnice. Na sve ovo, policijski inspektor je rekao „da je život nekad ovakav“. Moj otac je već 13 dana u bolnici – dodao je Đorđe. – Novi šok je usledio kada mu je određen pritvor od mesec dana zbog „uzmemiravanja javnosti“.

Od Policijske uprave Užice zatražen je komentar nemilih događaja, koji do zaključenja štampanog izdanja“Novosti“ za 4. april nije dobijen. 

PORODIČNA TRADICIJA

DROBNjAKOVIĆI su poznata užička porodica oružara, koji su decenijama dizali ugled ovdašnje „Namenske“, po kojoj je Užice danas prepoznatljivo.

– Pradeda Svetozar, deda Đoko i moj otac Mijo, decenijama su održavali oružje pripadnicima MUP. Deda je bio zvanični policijski puškar. Niko od njih nikada nije osuđivan ni gonjen. Naprotiv, gradili su ugled svog esnafa. Od kada je radionica zatvorena, moj otac bi ponekad iz hobija sredio neku sitnicu kome god treba, bez novčane nadoknade. Dočekali smo nažalost, da novine pišu o nama kao o „osumnjičenima“. Još gore, pitam se da li će moj otac, čovek starinskog kova, preživeti ovakav udar na sve za šta se u životu zalagao – dodao je Đorđe Drobnjaković.

Izvor:www.novosti.rs/Nikola Janković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla