12.2 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA Uncategorized

DONATORSKI KONCERT ZA LARISSU TEREŠČENKO U KC GRAD

Pozivamo vas 15. juna, od 20h u KC Grad na najveći muzički Shuffle do sada. Ovo je ujedno i donatorski koncert za odlazak u Norvešku na studije mlade violinistkinje Larisse Tereščenko!

Larissa će sa svojim prijateljima dočarati univerzalnost muzike kroz više stilova – savremena klasika, džez, progresiv metal. Kao glavni gosti koncerta, nastupiće Vasil Hadžimanov, Pera Krstajić i David Maxim Micić.
Izvešće se i delo mlade kompozitorke Ane Krstajić.

Larissa je primljena na studije na Nacionalnoj Muzičkoj Akademiji u Oslu i potrebna joj je Vaša pomoć da tamo i ode. Školovanje u Norveškoj je besplatno, ali je depozit za boravak u ovoj zemlji, za godinu dana, 12.000€. Za stanove i domove je potrebno dati depozit za 3 meseca unapred, a svakodnevni život je veoma skup. Larissa je tamo upisala treću godinu osnovnih studija, a ni Srbija, ni Norveška nemaju opcije stipendiranja osnovnih studija, već studija samo viših stepena.

Larissa je višegodišnji polaznik majstorskih kurseva prof. Dejana Mihailovića i Nemanje Radulovića i osvojila je brojne nacionalne i internacionalne nagrade širom Evrope; održala veliki broj koncerata u Srbiji i Francuskoj; nastupala u orkestrima i imala turneje po Evropi i Aziji (Neue philharmonie Munchen, EUphony), nastupala kao solista sa orkestrima iz Norveške i Srbije.
Takođe, sarađivala je i nastupala, u polju savremenih stilova, najviše u području progresiv metala, sa Davidom Maximom Micićem, australijskim bendom Plini, čileanskim gitaristom Bendžaminom Lechugom, nemačkim bendom A dog called ego, Pink Floyd Project iz Norveške i Tutti World Music Orchestra sa članovima iz cele Evrope.

Cena ulaznice za ovaj koncert iznosi 500 din, ali obzirom da je svrha ovog koncerta i druženja da se pomognu studije ove mlade umetnice- ukoliko je neko u mogućnosti i želi da doprinese većim iznosom od ovog, biće u mogućnosti.

Ulaznice će se prodavati na ulazu KC Grada, na dan koncerta.

Više informacija možete pogledati OVDE

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla