ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Донација Женском центру Ужице

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и џудисткиња Милица Николић посетили су Женски центар Ужице, коме је Фондација “Балкан бет” генерални спонзор Олимпијског тима Србије, донирала 5 хиљада евра и 85 килограма старих униформи. Примопредаји донације присуствовао је и члан Градског већа Ратко Трмчић.

Како је истакла Марина Туцовић председница УО Женског центра Ужице ова донација значајна је за одрживст програма, који се реализује у овом социјалном педузећу.

“Надамо се да је ово прилика за дубљу сарадњу, али и за све друге организације, спортске организације да на овај начин добијемо ми подршку, али и други”, истакла је Туцовић уз захвалност на донацији.

Према речима председника Олимпијског комитета Србије, Божидара Маљковића донација је дошла у Женски центар Ужице јер и једна и друга организација имају исте циљеве.

“Олимпијски комитет Србије има исте циљеве, исти план, исту агенду. Ја сам осетио потребу да дођем у Ужице и поделим радост са људима који то сериозно и добро раде, ту рециклажу и све остало”.

Ратко Трмчић члан Градског већа подсетио је да Женски центар постоји од 1998. године и да се бави веома важним стварима везаним за јачање жена.

“Нарочито је важна њихова улога у борби против насиља и економском оснаживању жена из осетљивих категорија у чему рециклажа коју раде има значајан допринос. Град пружа подршку овом удуружењу годинама уназад, а шта могу рачунати и даље”, навео је Трмчић.

Џудисткиња Милица Николић, која ће срббију представљати на Олимписјким играмаистиче да је веома важно да се јача положај жена у друштву и заједници.

“Мислим да је јако битно и круцијално да се покаже колико су жене јаке и способне, а посебно због тога што ја кроз спорт морам да доказујем дас у жене способне као и мушкарци. Мислим да је јако битно да се јача положај жена у друштву и заједници. Тако да ми је велико задовољство што сам дошла овде и што се на томе ради у читавој Србији, као и у граду Ужицу”, каже Милица Николић.

“Добра сарадња са локалном заједницом у којој послујемо налази се високо на листи приоритета наше компаније и у складу са тим активности су усмерене на реализацију пројеката који за циљ имају добробит локалне заједнице, а очување животне средине свакако је један од њих. Ово је друга акција од почетка године у Златиборском округу, јер смо почетком марта уручили донацију локалном Дому здравља у Чајетини и тиме помогли опремање Превентивног центра, тачније Саветовалишта за дијабетес, исхрану и гојазност”, каже Јелена Станчић менаџерка корпортивних комуникација Фондације Балкан Бет.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Од сутра радови у Улици Станоја Главаша

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље

Високи нивои хербицида пронађени у више од половине узорака сперме, открива истраживање

Стамбени кредити и зајмови привреди стагнирају – када се може очекивати пад камата

Олакшице за струју и гас – најсиромашнијима највеће субвеције

Промоција збирке песама “Кошмари Кошара”

Данас је Свети Јован Богослов

ОГЛАСНА ТАБЛА

Beldocs одбројавање