10.1 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

DONACIJA PREKO 300.000 DINARA OŠ ZA DECU SA SMETNjAMA U RAZVOJU „MIODRAG V. MATIĆ“

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je obezbedilo računarsku i drugu opremu za nastavu i rehabilitaciju dece sa smetnjama u razvoju za Osnovnu školu za decu sa smetnjama u razvoju „Miodrag V. Matić”.
Donacijom je školi obezbeđeno pet tablet računara, komunikator, prenosiva tabla, projektor, računar, robosna tastatura i robosni miš ukupne vrednosti od oko tri hiljade evra.

Inače, donacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je ostvarena preko konkursa na kome je nabavljena oprema za 44 specijalne škole u Srbiji u ukupnom iznosu od preko 4,5 miliona dinara.
Zamenik gradonačelnika Užica, Nemanja Nešić istakao je da je OŠ „Miodrag V. Matić“ u jako dobrom stanju i da, kao i druge usluge socijalne zaštite za koje Grad Užice izdvaja ozbiljna sredstva, jako dobro funkcioniše.
„I pored činjenice da se veliki procenat budžeta Grada izdvaja za usluge socijalne zaštite i da je veliki broj različitih ciljnih grupa pokriven u ovoj oblasti Grad Užice će i dalje unapređivati postojeće i razvijati nove usluge socijalne zaštite, a sve to uz podršku Ministarstva, ali i Udruženja će biti u velikoj meri olakšano“ – rekao je Nešić.
Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin istakao je da je bitno istaći koliko su specijalne škole važne za proces inkluzije.

Izvor:graduzice.org

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla