12.7 C
Uzice
октобар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

DONACIJA „LUKOILA“ UDRUŽENJU PARAPLEGIČARA ZLATIBORSKOG OKRUGA

Kompanija LUKOIL uručila je Udruženju paraplegičara Zlatiborskog okruga donaciju vrednu 246.000 dinara. Donacija sadrži rezervne delove za pomagala koja koriste članovi Udruženja, sanitarne sprave, medicinski i sanitarni potrošni materijal..

_dsc0091

Zahvaljujući se na donaciji predstavnicima LUKOIL-a gradonačelnik Užica je podsetio da je kontakt i saradnju sa ovom kompanijom inicirala Kancelarija za saradnju sa Ruskom federacijom.

– “Imamo dobar koncept da zajednički sa Nacionalnom službom za zapošljavanje kroz javne radove finansiramo rad ove Kancelarije. Kada je osnovana, rekli smo da je cilj ne samo da radimo na političkoj promociji, već i na ekonomskoj saradnji između dve države, između grada Užica i gradova u Ruskoj Federaciji. Međutim, veoma važan vid saradnje jeste i pomoć udruženjima invalidnih lica u našem gradu kojih je 11 i koji imaju preko 1.500 članova”. Gradonačelnik je izrazio nadu da će grad Užice zajedno sa ruskim kompanijama u budućnosti imati još značajnih humanitarnih projekata.

_dsc0045

Zahvalnost za humani gest ruske kompanije uputila je i direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Užicu Zorica Milošević, kao i Elena Draškić iz Kancelarije za saradnju sa Ruskom federacijom koja je posebno istakla:

-„Pružanjem podrške i pomoći vi niste poklonili samo materijalna dobra, nego ste dali ljudima radost i nadu za bolje sutra.“

Verica Mandić, sekretar Udruženja paraplegičara Zlatiborskog okruga naglasila je da će zahvaljujući velikodušnosti LUKOIL-a Udruženje biti u mogućnosti da svakom od 40 članova, u skladu sa potrebama, podeli odgovarajuću pomoć.

_dsc0099

-„ Ova donacija za nas ima posebnu vrednost, jer pokazuje vašu spremnost da se bavite našim potrebama, problemima i da pomognete u njihovom rešavanju“- istakla je Verica Mandić.

Ana Janković, direktorka za personal i administrativna pitanja LUKOIL-a u Srbiji izrazila je zadovoljstvo što je baš u godini u kojoj ova kompanija obeležava 25 godina postojanja, realizovana i ova donacija.

-„Nadam se da ćemo ovom donacijom članovima Udruženja bar na neki način pomoći i dati “vetar u leđa” i da će oni osetiti pozitivnu energiju koju Lukoil širi svuda u svetu kao socijalno odgovorna kompanija“- rekla je Ana Janković.

Predsednik Udruženja paraplegičara Zlatiborskog okruga Miloš Zarić, naš istaknuti paraolimpijac, uručio je predstavnicima LUKOIL-a zahvalnicu i radove članova Udruženja nastale u okviru kreativnih radionica, a u ime Srpsko ruskog kluba zahvalnicu je uručio predsednik Kluba Nemanja Spalović.

output_80wxmi

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla

Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na takmičenju u Rumuniji

Oglasna Tabla

Ako pojedete samo jabuku dnevno, zaboravićete na lekare: Čuvar srca i zdravlja, bolja od lekova!

Oglasna Tabla

Pravo leto usred oktobra: Danas 28 stepeni, od sledeće nedelje još toplije

Oglasna Tabla

EU PRO predstavlja poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima na Zlatiboru 14. oktobra

Oglasna Tabla

Uhapšene dve osobe u Požegi zbog više krađa i silovanja stare žene

Oglasna Tabla

Danijela i Saša imaju četvoro dece, a reakcija okoline je često iznenađujuća

Oglasna Tabla