22.7 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Dom zdravlja dobija novu opremu i pare za rekonstrukciju

Zahvaljujući podršci lokalne samouprave i donatora, u medicinsku opremu, vozni park i rekonstrukciju zdravstvenih objekata u Novoj Varoši tokom leta biće investirano oko 6,5 miliona dinara. Značajna ulaganja biće nastavljena i tokom naredne godine, a finansijska pomoć u realizaciji projekata na polju unapređenja lokalnog zdravstva očekuje se i iz državne kase.

Bolničko odeljenje u Novoj Varoši koje je ispostava Opšte bolnice Užice dobilo je nedavno gasni analizator, dar specijalizovane firme za medicinsko opremanje “Euromedicina“.

-Savremena aparatura vredna je oko 12.000 evra, a njenom primenom unaprediće se kvalitet rada i lečenja, a smanjiti troškovi i čekanja. Za gasne analize do sada smo godišnje slali preko 50 pacijenata u Užice, što dovoljno govori o potrebi da obezbedimo ovakvu vrstu opreme. Gasne analize su, inače, jedna od mnogih medicinskih metoda koja se koristi za procenu efikasnosti respiratorne, ali i funkcija drugih organskih sistema od vitalne važnosti za pravilno funkcionisanje organizma – kaže za “Varoške novine” dr Branko Popović, direktor Doma zdravlja u Novoj Varoši.
U Dom zdravlja počela je da pristiže medicinska oprema i aparatura koju donira lokalna samouprava, a reč je o savremenim EKG aparatom, dva mobilna inhalatora, aspiratorom, pulsnim oksimetrom i sličnom opremom, a njihova nabavka koštaće oko 700.000 dinara. U junu će biti upotpunjen i vozni park sa još jednim terenskim vozilom marke “Dačija Daster”, za čiju je kupovinu Opština izdvojila sredstva od oko 1,8 miliona dinara. Iz lokalnog budžeta je oko 2,5 miliona dinara opredeljeno i za izgradnju parkinga na platou između ginekologije i pedijatrije. Tenderska procedura je u toku, a procenjuje se da bi radovi trebalo da budu završeni najkasnije do kraja leta.

– Očekujemo finansijsku podršku i iz državne kase. Planiramo realizaciju nekoliko projekata, a najznačajniji je kompletna sanacija krovne konstrukcije na zgradi pod čijim su svodom smeštene službe Hitne pomoći i Opšte prakse. Vrednost investicije je oko 15 miliona dinara, a za sredstva smo aplicirali kod resornog Ministarstva –kaže dr Popović.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“ u Užicu od 22. do 27. oktobra – Po prvi put van Beograda

Oglasna Tabla

Danas sunčano i natprosečno toplo: Temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla