OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Dokumentarni film okupio srednjoškolce iz regiona – „Feci 2019“

U organizaciji NFC „Filmarta“ u Užicu je počela realizacija ovogodšnje regionlane radionice dokumentarnog filma za srednjoškolce – Filmski edukativni centar Interakcija 2019.

Devet talentovanih srednjoškolaca iz Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, izabranih na konkursu NFC „Filmata“, od 29. novembra do 3. decembra 2019. godine, će tokom radionice u Užicu i Beogradu imati priliku da uči o kreativnom dokumentarnom filmu.

Predavači radionice Feci 2019 su dr Aleksandra Milovanović, montažerka i docentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Miloš Ivanović, producent i osnivač kreativnog tima ATTIC studija i Dejan Petrović, reditelj, vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu i osnivač NFC „Filmarta“.

Pored edukacije o dokumentarnom filmu učesnici radionice iz regiona i Srbije će imati priliku da upoznaju značajna mesta, manifestacije i institucije u Užicu i Beogradu.

Užički gimnazijalci su polaznicima Fecija predstavili Književni festival „Na pola puta“ i organizovali razgledanje grada, družeći se sa gostima i predstavljajući im poznato i „skriveno“ Užice.

Tokom radionice Feci 2019 biće organizovane projekcije dokumentarnih filmova za učesnike i gimnazijalce iz Užica, druženje i razgovori o filmovima. U završnici radionice u Beogradu, učesnici Fecija 2019 će posetiti Arhiv Jugoslovenske kinoteke i upoznati bogati fundus ove institucije.

Partneri na realizaciji radionice Feci 2019 su Dom učenika srednjih škola Užice, Književni festival „Na pola puta“, Dečiji kulturni centar Beograd, Arhiv Jugoslovenske kinoteke.
Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor:RTS/naslovna:Polaznici ovogodišnjeg Fescija 2019

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Epidemija koronavirusa – umrlo 11 pacijenata, još 309 novih slučajeva zaraze

Oglasna Tabla

Kuvekalović: Akontna cena vilameta 200, prva klasa mađarske sorte fertodi 210 dinara

Oglasna Tabla

Leskovačka mućkalica: Zaštitni znak srpske kuhinje

Oglasna Tabla

Kako je Švedska profitirala od izbegavanja karantina

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Narodne stranke Užice

Oglasna Tabla

Kon: Ovo je nedelja maksimuma zaraze

Oglasna Tabla

Rusija napravila lek protiv Kovida — jesenjeg talasa neće biti

Oglasna Tabla

Spremite kišobrane, do srede oblačno sa kišom, ponegde kratkotrajne nepogode

Oglasna Tabla

Ombudsman kontroliše rad Zdravstvenog centra u Užicu posle smrti dve osobe iz Sjenice

Oglasna Tabla