27.3 C
Uzice
август 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

DOKTORI OTIŠLI „TRBUHOM ZA KRUHOM“: MANJAK LEKARA U UŽIČKOM DOMU ZDRAVLJA

output_nm92kd

Dom zdravlja u Užicu otežano funkcioniše zbog manjka lekara, saopštila je dr Slavka Mitričević, direktorka ove ustanove. Koliko lekara i kojih struka nedostaje, navela je ona, znaće se za mesec dana kada bude urađen kadrovski plan.

Dr Slavka Mitričević: Nedostaju nam lekari

– Nedostatak je nastao odlaskom jednog broja ljudi u penziju, neki su otišli da rade u Nemačku i Norvešku, osmoro lekara je na specijalizaciji, jedna koleginica je konkurisala za specijalizaciju u opštoj bolnici – navodi dr Mitričević. Zbog poštovanja uredbe o maksimalnom broju zaposlenih i zakona koji nalaže da ako jedan lekar ode na specijalizaciju ne postoji pravo na zamenu Dom zdravlja se suočio sa otežanim organizovanjem. – Menadžment i načelnici svih službi ulažu velike napore da pacijenti ne trpe i da našim osiguranicima zdravstvena zaštita bude dostupna i adekvatno pružena – kaže ona.

Kadrovski plan definisaće potrebe za lekarima

Domu zdravlja odobreno je da u pedijatrijskoj ambulanti u Sevojnu, koja je do sada radila samo pre podne, zaposli još jednog doktora čime će pedijatrijska služba od sada raditi u dve smene.

Izvor: blic.rs/foto:Miloš Cvetković/piše:V.Lojanica 

output_80wxmi

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Slavko Kuzmanović posle 48 dana izašao sa bolničkog lečenja

Oglasna Tabla

Počeo Žestival sa „Veče Užičkih aforističara i sećanje na užičke legende“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Otvoren zlatiborski muzej maketa

Oglasna Tabla